Πάνω από 3 στους 10 ενήλικες της τρίτης πλουσιότερης χώρας του κόσμου δεν είχαν ποτέ ερωτική επαφή

Πάνω από 3 στους 10 ενήλικες της τρίτης πλουσιότερης χώρας του κόσμου δεν είχαν ποτέ ερωτική επαφή
Illustration of man waving to woman while standing on gender symbols. (Photo by FANATIC STUDIO / SCIENCE PHOTO L / FST / Science Photo Library via AFP) Photo: AFP
Το 40,5% των γυναικών δήλωσε ότι δεν θέλει να θέσει σε κίνδυνο την ελευθερία και την ανεξαρτησία του.

Στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών βρέθηκε το ποσοστό των πολιτών της Ιαπωνίας που δεν έχει κάνει ποτέ ρομαντική ή ερωτική σχέση σχέση, σύμφωνα με στοιχεία έρευνας από την 3η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Όπως μετέδωσαν πρόσφατα οι Japan Times, με ποσοστό 34,1% η αναλογία των ανύπαντρων ανδρών και γυναικών που δεν είχαν ποτέ ρομαντική σχέση έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο ρεκόρ από τότε που η Recruit Holdings -ένας όμιλος παροχής υπηρεσιών προσωπικού- άρχισε να διεξάγει έρευνες σχετικά με τις απόψεις των ανθρώπων για τον γάμο το 2017.

Το ποσοστό του 25,6% για τους ανθρώπους που δεν επιδιώκουν γάμο σχεδόν ταιριάζει με τα ευρήματα παλαιότερης έρευνας για την ισότητα των φύλων από την ιαπωνική κυβέρνηση, η οποία αγωνίζεται να αντιμετωπίσει το χαμηλό ποσοστό γεννήσεων και την έλλειψη εργατικού δυναμικού στη χώρα.

Ωστόσο, η Recruit δήλωσε ότι ο αριθμός αυτός αυξήθηκε αισθητά από το 2021, όταν ήταν 21,1%.

Μεταξύ των ερωτηθέντων στην ηλικία των 20 ετών, το 19,4% των γυναικών και το 23,7% των ανδρών δήλωσαν ότι το να έχουν μια ρομαντική σχέση είναι χάσιμο χρόνου και χρημάτων.

Το ποσοστό ήταν χαμηλότερο μεταξύ των ηλικιωμένων ανδρών, αλλά ήταν σημαντικά υψηλότερο μεταξύ των γυναικών που απάντησαν στη δεκαετία των 30 ετών, στο 23,6%, σημειώνοντας απότομη αύξηση από το 14,6% της προηγούμενης έρευνας το 2021.

Μεταξύ των ανδρών όλων των ηλικιακών ομάδων που δεν θέλουν να παντρευτούν, ο κυριότερος λόγος, που αναφέρθηκε από το 42,5%, ήταν η οικονομική επιβάρυνση του έγγαμου βίου.

Όσον αφορά τις γυναίκες, το 40,5% δήλωσε ότι δεν θέλει να θέσει σε κίνδυνο την ελευθερία και την ανεξαρτησία του.

Ενώ το 46,1% του συνόλου των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θέλει να παντρευτεί κάποια στιγμή, ο αριθμός αυτός παρουσιάζει πτωτική τάση, καθώς μειώθηκε από 55,4% το 2017 και 52,6% το 2021.

Μεταξύ των ερωτηθέντων στην ηλικία των 20 ετών, το 44,3% των γυναικών και το 34,6% των ανδρών δήλωσαν ότι θα έβγαιναν με κάποιον μόνο με σκοπό να βρουν σύντροφο για γάμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: