Στην Ελλάδα το 3ο υψηλότερο ποσοστό υλικής στέρησης στην Ευρώπη – Για το 13,5% των πολιτών

Στην Ελλάδα το 3ο υψηλότερο ποσοστό υλικής στέρησης στην Ευρώπη – Για το 13,5% των πολιτών
Photo: pixabay.com
Για όσους δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά τα απαραίτητα για μια επαρκή ποιότητα ζωής

Στην Ελλάδα καταγράφηκε το τρίτο υψηλότερο ποσοστό των πολιτών που αντιμετωπίζουν σοβαρές υλικές και κοινωνικές στερήσεις μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η υλική και κοινωνική αποστέρηση αναφέρεται στην αδυναμία να αντέξει οικονομικά ένα σύνολο συγκεκριμένων αγαθών, υπηρεσιών ή κοινωνικών δραστηριοτήτων που θεωρούνται από τους περισσότερους ανθρώπους απαραίτητα για μια επαρκή ποιότητα ζωής. Τα άτομα που δεν μπορούν να αγοράσουν 7 ή περισσότερα από αυτά τα αγαθά βρίσκονται σε σοβαρή υλική και κοινωνική στέρηση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat για το 2023, το 6,8% του πληθυσμού της ΕΕ αντιμετώπισε ει σοβαρές υλικές και κοινωνικές στερήσεις. Το ποσοστό αυτό αυξήθηκε ελαφρώς σε σύγκριση με το 2022 (6,7%).

Μεταξύ των χωρών της ΕΕ, τα ποσοστά σοβαρής υλικής και κοινωνικής στέρησης διέφεραν σημαντικά. Η Ρουμανία κατέγραψε το υψηλότερο ποσοστό με 19,8%, ακολουθούμενη από τη Βουλγαρία (18,0%), την Ελλάδα (13,5%), την Ουγγαρία (10,4%) και την Ισπανία (9,0%).

Αντίθετα, η Σλοβενία (2,0%), η Κύπρος (2,4%), η Σουηδία, το Λουξεμβούργο και η Εσθονία (όλες στο 2,5%) ανέφεραν τα χαμηλότερα ποσοστά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: