Στο 0,7% η ανάπτυξη του ΑΕΠ της Βρετανίας για την αρχή του 2024

Στο 0,7% η ανάπτυξη του ΑΕΠ της Βρετανίας για την αρχή του 2024
epa10309954 Commuters walk on London Bridge in London, Britain, 17 November 2022. Britain's Chancellor of Exchequer Jeremy Hunt is due to make the Autumn Statement to set out spending cuts and raise in taxes to stabilize the British economy. EPA/TOLGA AKMEN Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τα στοιχεία έρχονται λιγότερο από μία εβδομάδα πριν οι Βρετανοί ψηφίσουν στις εθνικές εκλογές.

Η οικονομία της Βρετανίας αναπτύχθηκε κατά 0,7% τους πρώτους τρεις μήνες του 2024 σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, πάνω από την αρχική εκτίμηση για ανάπτυξη 0,6%, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Παρασκευής.

Τα στοιχεία έρχονται λιγότερο από μία εβδομάδα πριν οι Βρετανοί ψηφίσουν στις εθνικές εκλογές, οι οποίες σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις θα οδηγήσουν τον ηγέτη του Εργατικού Κόμματος Κίρ Στάρμερ να αντικαταστήσει τον συντηρητικό πρωθυπουργό Ρίσι Σουνάκ.

Τα στοιχεία από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία επιβεβαιώνουν ότι η οικονομία της Βρετανίας βγήκε από μια ρηχή ύφεση στις αρχές του 2024.

Ωστόσο, η συνολική εικόνα της ανάπτυξης είναι αδύναμη. Το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν του πρώτου τριμήνου ήταν μόλις 0,3% υψηλότερο από ό,τι ένα χρόνο νωρίτερα, πάνω από την αρχική εκτίμηση για 0,2%.

Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters δεν ανέμεναν αναθεωρήσεις στις εκτιμήσεις για την τριμηνιαία ή την ετήσια ανάπτυξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com