Στο μικροσκόπιο της Γαλλίας η Nvidia για παραβίαση των κανόνων ανταγωνισμού

Στο μικροσκόπιο της Γαλλίας η Nvidia για παραβίαση των κανόνων ανταγωνισμού
ANKARA, TURKIYE - NOVEMBER 23: In this photo illustration, Nvidia logo is displayed on a mobile phone screen in front of a computer screen in Ankara, Turkey on November 23, 2023. Ahmet Serdar Eser / Anadolu (Photo by Ahmet Serdar Eser / ANADOLU / Anadolu via AFP) Photo: AFP
Θα απαγγελθούν κατηγορίες στην εταιρεία «εάν η έρευνα αποφέρει αποτελέσματα».

Η αρχή ανταγωνισμού της Γαλλίας επιβεβαίωσε τη Δευτέρα δημοσίευμα του Reuters για το ότι διεξάγεται έρευνα κατά της εταιρείας κατασκευής τσιπ Nvidia για φερόμενες πρακτικές κατά του ανταγωνισμού.

Ο Μπενουά Κορέ, πρόεδρος της υπηρεσίας, δήλωσε στο Reuters στο περιθώριο ενημέρωσης του Τύπου ότι θα απαγγελθούν κατηγορίες στην εταιρεία «εάν η έρευνα αποφέρει αποτελέσματα».

Υπενθυμίζεται πως προ ημερών η επικεφαλής Ανταγωνισμού της Κομισιόν, Μαργκρέτε Βεστάγκερ, ανέφερε απεθυνόμενη προς την Nvidia πως η ΕΕ έχει «ενοχλήσει» την εταιρεία για το ζήτημα χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι χρειάζεται να ληφθεί κάποια δράση σε επίπεδο ρυθμιστικών αρχών.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι μονάδες επεξεργασίας γραφικών -GPU- της Nvidia εκτιμώνται από τους φορείς εκμετάλλευσης κέντρων δεδομένων για την ικανότητά τους να επεξεργάζονται τον τεράστιο όγκο πληροφοριών που απαιτείται για την ανάπτυξη μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης.

Τα τσιπ έχουν γίνει ένα από τα πιο καυτά εμπορεύματα στον κόσμο της τεχνολογίας, με τους παρόχους cloud να ανταγωνίζονται μεταξύ τους για να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτά.

Οι περιζήτητες μονάδες επεξεργασίας H100 της Nvidia την έχουν βοηθήσει να αποκτήσει μερίδιο αγοράς άνω του 80%, σύμφωνα με εκτιμήσεις, μπροστά από τους αντιπάλους της Intel και της Advanced Micro Devices (AMD).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: