Στο… περίμενε οι επενδυτές του bitcoin για το δεύτερο εξάμηνο του 2024

Στο… περίμενε οι επενδυτές του bitcoin για το δεύτερο εξάμηνο του 2024
Ether and Bitcoin replica cryptocurrency coins are seen in this photo illustration on November 8, 2017. (Photo by Jaap Arriens/Sipa USA) (Photo by Jaap Arriens/NurPhoto) (Photo by Jaap Arriens / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Η προοπτική υψηλότερων για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα επιτοκίων πλανάται πάνω από τις χρηματοπιστωτικές αγορές.

Καθώς το δεύτερο τρίμηνο πλησιάζει προς το τέλος του, οι επενδυτές κρυπτονομισμάτων αναρωτιούνται τι μέλλει γενέσθαι για το bitcoin, αφού υποχώρησε από τα υψηλά όλων των εποχών που καταγράφηκαν κατά την κορύφωση της μανίας για τα διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια.

Το bitcion έχει υποχωρήσει περίπου 13% από τον Μάρτιο, σε έντονη αντίθεση με την άνοδο 67% και 57% που παρατηρήθηκε, αντίστοιχα, τα δύο προηγούμενα τρίμηνα. Έφτασε στο ρεκόρ των 73.798 δολαρίων στις 14 Μαρτίου, κλείνει το τρίμηνο στα 61.000 δολάρια περίπου.

Η πτώση έχει εγείρει το ερώτημα κατά πόσον οι ρωγμές σε δυναμικές συναλλαγές όπως το bitcoin υποδηλώνουν μια πιο σκληρή προοπτική για τη διάθεση ανάληψης κινδύνου, καθώς η προοπτική υψηλότερων για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα επιτοκίων πλανάται πάνω από τις χρηματοπιστωτικές αγορές.

«Πολλοί άνθρωποι στην αγορά έχουν ερωτήματα που βασίζονται κυρίως σε ανησυχίες από μακροοικονομική άποψη. Έτσι, νομίζω ότι υπάρχει απλώς κάποια βραχυπρόθεσμη αβεβαιότητα που αντανακλάται στην αγορά κρυπτονομισμάτων, όπως βλέπουμε και σε ορισμένες άλλες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων» δήλωσε ο Όστιν Ριντ, παγκόσμιος επικεφαλής εσόδων και επιχειρήσεων της FalconX

Ένα από τα καλύτερα μέτρα του μειωμένου ενδιαφέροντος μπορεί να είναι η επιβράδυνση της ζήτησης για τα αμερικανικά ETF που επιτρέπεται να κατέχουν bitcoin, τα οποία εγκρίθηκαν από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) τον Ιανουάριο.

Οι επενδυτές έριξαν περίπου 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια σε κεφάλαια bitcoin το δεύτερο τρίμηνο, σε σύγκριση με περίπου 13 δισεκατομμύρια δολάρια τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η CoinShares.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: Bloomberg.com