Στο Προεδρικό ο Αλέξης Τσίπρας – Ολοκληρώθηκε η τηλεφωνική συνομιλία με τον Ζάεφ

Στο Προεδρικό ο Αλέξης Τσίπρας – Ολοκληρώθηκε η τηλεφωνική συνομιλία με τον Ζάεφ
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος συναντάται με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Προεδρικό Μέγαρο, Σάββατο 19 Μαΐου 2018. Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, για τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο πρωθυπουργός ενημερώνει άμεσα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις τελευταίες εξελίξεις για την ονομασία των Σκοπίων.

Στο Προεδρικό Μέγαρο για να ενημερώσει τον Προκόπη Παυλόπουλο για τις τελευταίες εξελίξεις της διαπραγμάτευσης με τα Σκόπια, βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου, μετά το τέλος της συνάντησης των δύο ανδρών, ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει διατηλεοπτικό διάγγελμα με σκοπό να ενημερώσει για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων τον ελληνικό λαό.

Αν κλείσουν οι τελευταίες λεπτομέρειες ο Σκοπιανός πρωθυπουργός θα προβεί στις 19:30 ώρα Ελλαδος σε ανακοίνωση της συμφωνίας, αναφέρουν διπλωματικές πηγές.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε νωρίτερα το απόγευμα τηλεφωνική συνομιλία με τον Σκοπιανό ομόλογό του με στόχο να βρεθεί η χρυσή τομή που θα «ξεκλειδώσει» τη διαπραγμάτευση για την ονομασία των Σκοπίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ βρέθηκε νωρίτερα σήμερα σε σκληρή αντιπαράθεση με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ. Ο Ιβάνοφ δήλωσε αντίθετος με την απόφαση του Ζάεφ για τις επαφές με τον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι «ένα τόσο σημαντικό ζήτημα όπως αυτό δεν μπορεί να λυθεί τηλεφωνικά και δεν είναι δυνατό να το χειριστεί κάποιος ως προσωπική συμφωνία μεταξύ των πρωθυπουργών των δύο χωρών».

Και στο εσωτερικό της χώρας, όμως, γενήθηκε εκφράστηκε σήμερα ανοιχτά η αντιπαράθεση μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων, με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο, να δηλώνει σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου από τα γραφεία του κόμματος ότι θα καταψηφίσει τη συμφωνία με τα Σκόπια, θέτοντας μάλιστα ζήτημα κομματικής πειθαρχίας.