Στόχο τις 10 εκατ. δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού ως το τέλος του 2020 έθεσε η Curevac

Στόχο τις 10 εκατ. δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού ως το τέλος του 2020 έθεσε η Curevac
epa08473177 A laboratory employee works in a Laboratory at the Institute of Virology at the University in Marburg, Germany, 08 June 2020. The Philipps University of Marburg, the German Centre for Infection Research (DZIF), the Ludwig Maximilian University of Munich (LMU) and the University Medical Centre Hamburg-Eppendorf (UKE) are jointly researching a vaccine against the SARS-CoV-2 coronavirus. Countries around the world are taking increased measures to stem the widespread of the SARS-CoV-2 coronavirus which causes the Covid-19 disease. EPA/RONALD WITTEK Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η κανονιστική άδεια θα δοθεί την άνοιξη ή το φθινόπωρο του 2021, αν και μια περιορισμένη άδεια θα μπορούσε να δοθεί φέτος για να εμβολιαστούν άνθρωποι που λόγω της δουλειάς τους κινδυνεύουν, σημειώνει η γερμανική βιοτεχνολογική εταιρεία.

Η γερμανική βιοτεχνολογική εταιρεία Curevac αναμένει ότι θα είναι σε θέση μέχρι τα τέλη του έτους να παράγει σε κλίμακα το εμβόλιο κατά της COVID-19 το οποίο αναπτύσσει, δήλωσε σήμερα ο επενδυτής Ντίτμαρ Χοπ στην οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.

«Θέλουμε να έχουμε διαθέσιμες 10 εκατομμύρια δόσεις έως τα τέλη του έτους», δήλωσε ο δισεκατομμυριούχος Χοπ, ένας από τους ιδρυτές της εταιρείας λογισμικού SAP.

Ο ίδιος είπε πως αναμένει ότι η κανονιστική άδεια θα δοθεί την άνοιξη ή το φθινόπωρο του 2021, αν και μια περιορισμένη άδεια θα μπορούσε να δοθεί φέτος προκειμένου να εμβολιαστούν άνθρωποι που λόγω της δουλειάς τους κινδυνεύουν να προσβληθούν από COVID-19 ή κατοικούν σε περιοχές με υψηλά ποσοστά μόλυνσης.

Οι ανταγωνίστριες της Curevac, η αμερικανική Moderna και η γερμανική Biontech, είναι πιθανό να διαθέσουν πρώτες στην αγορά τα εμβόλια που ετοιμάζουν.

«Δεν μπορούμε να κερδίσουμε αυτήν την κούρσα», είπε ο Χοπ. «Όμως θέλουμε να κερδίσουμε την κούρσα για την παραγωγή του καλύτερου εμβολίου και εδώ έχουμε καλές πιθανότητες».

Η νεοφυής επιχείρηση, που έχει την έδρα της στο Τίμπινγκεν και η αξία της εκτιμάται στα 10 δισεκ. δολάρια, είναι μία από τις εταιρείες που αναπτύσσουν εμβόλια στη βάση μορίων που μεταφέρουν έναν γενετικό κώδικα που αποκαλείται “αγγελιοφόρος RNA” (mRNA), για την αντιμετώπιση ασθενειών.

Ο Χοπ είπε πως η Curevac μπορεί επίσης να διευρύνει τη συνεργασία της με την Grohmann, μια θυγατρική της βιομηχανίας ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla του Έλον Μασκ, στην ανάπτυξη των λεγόμενων εκτυπωτών RNA που θα καταστήσουν δυνατή την αποκέντρωση της παραγωγής εμβολίων.

Ο Μασκ βρισκόταν στη Γερμανία αυτή την εβδομάδα και επισκέφθηκε την Curevac, πυροδοτώντας εκτιμήσεις ότι μπορεί να επενδύσει στην εταιρεία. Ο Χοπ απέρριψε νωρίτερα την ιδέα αυτή ως «αποκύημα φαντασίας».