Στους 44°C έφτασε η θερμοκρασία την Πέμπτη – Οι περιοχές με την περισσότερη ζέστη

Στους 44°C έφτασε η θερμοκρασία την Πέμπτη – Οι περιοχές με την περισσότερη ζέστη
Τουρίστες στέκονται έξω από τον κλειστό αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Αγοράς έπειτα από την ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού, με την οποία ενημερώνει για το κλείσιμο των αρχαιολογικών χώρων από 12.00 έως 17.00, λόγω υψηλών θερμοκρασιών, Αθήνα Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024. Οι θερμοκρασίες σήμερα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία θα διατηρηθούν σε υψηλά επίπεδα και ως προς τις μέγιστες και ως προς τις ελάχιστες. Μικρή πτώση θα παρουσιάσει η θερμοκρασία μόνο στα βορειοδυτικά. Στην Αττική οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν στο εσωτερικό τους 41 με 42 βαθμούς και πιθανόν τους 43 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις παραθαλάσσιες περιοχές θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερες . Σημειώνεται ότι και η ελάχιστη θερμοκρασία θα κυμανθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα και θα κυμανθεί περί τους 26 με 29 βαθμούς Κελσίου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία καταγράφηκε στις Βουκολιές Χανίων και ήταν ίση με 44,5°C.

Ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες καταγράφηκαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών σήμερα, με τον υδράργυρο να ξεπερνά σε πολλές περιοχές της ανατολικής και νότιας χώρας τους 43°C.

Η υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία καταγράφηκε στις Βουκολιές Χανίων και ήταν ίση με 44,5°C. Η μέτρηση αυτή αναφέρεται με επιφύλαξη μέχρι να γίνει έλεγχος του συστήματος αερισμού του σταθμού. Έπεται το Κρανίδι Αργολίδας, όπου καταγράφηκε μέγιστη θερμοκρασία 43,9°C. Επιπλέον, η μέση μέγιστη θερμοκρασία στη χώρα ήταν ίση με 36,3°C, ενώ 136 από τους 499 ενεργούς σταθμούς κατέγραψαν θερμοκρασίες άνω των 40°C και 243 σταθμοί κατέγραψαν θερμοκρασίες άνω των 37°C.

Συνθήκες καύσωνα επικράτησαν και στην Αττική, όπου 55 από τους 74 ενεργούς σταθμούς κατέγραψαν θερμοκρασίες άνω των 40°C. Η υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία καταγράφηκε στη Φυλή/’Ανω Λιόσια με 42,7°C.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ