Swaplanet: Νέος γύρος χρηματοδότησης για την πλατφόρμα Κυκλικής Οικονομίας που δίνει πρόσβαση σε βιώσιμα ρούχα, παιχνίδια και βιβλία για κάθε παιδί

Swaplanet: Νέος γύρος χρηματοδότησης για την πλατφόρμα Κυκλικής Οικονομίας που δίνει πρόσβαση σε βιώσιμα ρούχα, παιχνίδια και βιβλία για κάθε παιδί
Photo: pixabay.com
Βασικός επενδυτής στον νέο γύρο χρηματοδότησης το SPOROS Platform, το πρώτο Circular Economy Impact Fund στην Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η Swaplanet ιδρύθηκε το 2021 και στηρίζεται σε τρεις βασικούς πυλώνες:

  • την Κυκλική Οικονομία για τη μείωση των ρύπων και της σπατάλης στον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας,
  • τη μείωση του κόστους για την μέση οικογένεια, που αποκτά εύκολη πρόσβαση σε χιλιάδες φτηνότερες, περιβαλλοντικά βιώσιμες και πιο ποιοτικές επιλογές ώστε να ανανεώνει ρουχισμό και παιχνίδια για τα παιδιά της καθώς αυτά μεγαλώνουν,
  • αλλά και τη λύση στο διαρκές πρόβλημα της εξοικονόμησης χώρου.

Με τον νέο γύρο χρηματοδότησης, η ομάδα της Swaplanet σχεδιάζει τη δυναμική επέκταση των δραστηριοτήτων της, με ένα επιχειρηματικό μοντέλο που στηρίζεται στην επαναχρησιμοποίηση, την αναβάθμιση του κύκλου ζωής κάθε προϊόντος και τη συνεργατική σχέση με τους καταναλωτές. Αξιοποιώντας την καινοτομία σε όλο το μήκος της αλυσίδας αξίας, η Swaplanet χτίζει μια πραγματική κοινότητα που μειώνει αποφασιστικά το αποτύπωμα άνθρακα στο περιβάλλον, περιορίζει τη σπατάλη δισεκατομμυρίων λίτρων νερού και εξοικονομεί σημαντικό χώρο, χρόνο και οικονομικούς πόρους για τη μέση οικογένεια.

Ο CEO και συνιδρυτής της Swaplanet, Sherif Barakat, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε νέους στρατηγικούς επενδυτές οι οποίοι μοιράζονται το όραμα της Swaplanet και εισφέρουν υψηλή τεχνογνωσία σε μοντέλα Κυκλικής Οικονομίας, αναγκαία για την επόμενη φάση της ανάπτυξής μας. Η εμπιστοσύνη από κορυφαίους impact investors μας βοηθάει να συνεχίσουμε με ακόμα μεγαλύτερη προσήλωση για να δημιουργήσουμε ισχυρότερο και μετρήσιμο αντίκτυπο στο επόμενο διάστημα. Στα σχέδιά μας συμπεριλαμβάνεται η προσθήκη νέων ποιοτικών προϊόντων, η προσέλκυση νέων κοινών και η επέκταση σε αγορές του εξωτερικού».

Ο Αλέξανδρος Καρύδης-Καρανδρέας, Founding Partner του SPOROS Platform δήλωσε: «Τα τελευταία χρόνια οι καταναλωτές – πρωτίστως οι νεώτεροι – μεταβαίνουν εκθετικά από την ιδιοκτησία στη χρήση, αναζητώντας λύσεις αξιόπιστες, οικονομικά ανταγωνιστικές και περιβαλλοντικά βιώσιμες, ειδικά στον κλάδο της μόδας, έναν από τους πιο ρυπογόνους παγκοσμίως. Ο τομέας των παιδικών ρούχων και εξοπλισμού είναι ιδανικός για την εφαρμογή κυκλικών μοντέλων, καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν και ο διαθέσιμος χώρος μικραίνει. Η Swaplanet αξιοποιεί αυτή την ευκαιρία με μια καινοτόμο πλατφόρμα πολύμορφης επαναχρησιμοποίησης, που αποδεικνύει ότι οι σύγχρονες λύσεις με θετικό περιβαλλοντικό και κοινωνικό αντίκτυπο μπορούν να είναι επίσης οικονομικά αποδοτικές, πετυχαίνοντας εξοικονόμηση σε μια περίοδο εκρηκτικής ακρίβειας.»

Για την Swaplanet: Η Swaplanet αποτελεί την πρώτη πλατφόρμα κυκλικής οικονομίας στην Ελλάδα που αναλαμβάνει εξ’ολοκλήρου τον κύκλο ζωής του παιδικού ρούχου, παιχνιδιού και βιβλίου. Στόχος της Swaplanet είναι να δημιουργήσει μία πραγματική και διαρκώς αυξανόμενη κοινότητα με τη βοήθεια της οποίας θα μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα στο περιβάλλον κατά 56 εκατομμύρια κιλά CO2 (το ισοδύναμο 1.2 εκατομμύρια δέντρων) και να διασφαλίσει 9.6 δισεκατομμύρια λίτρα νερό (δηλαδή την μέση κατανάλωση 73.000 νοικοκυριών ετησίως) .

Για το SPOROS Platform: Το SPOROS Platform είναι το πρώτο Circular Economy Impact Fund στην Ελλάδα, με την επενδυτική συμμετοχή της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων (Green Fund Call), θεσμικών επενδυτών και στρατηγικών sustainable investors από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Αποστολή του SPOROS είναι να υποστηρίξει τη βιώσιμη ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή, ενδυναμώνοντας την μετάβαση των δημιουργικών επιχειρήσεων στην Κυκλική Οικονομία, με στόχο την ανθεκτικότητα, την καινοτομία, τη διεθνή ανταγωνιστικότητα και τη δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας στη χώρα μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: