Τα… απόνερα του debate: Απροετοίμαστος ο Τραμπ – Ξεκάθαρη επικράτηση της Κάμαλα Χάρις με fact checking

Τα… απόνερα του debate: Απροετοίμαστος ο Τραμπ – Ξεκάθαρη επικράτηση της Κάμαλα Χάρις με fact checking
epa11597531 Former US President Donald Trump and current Vice President Kamala Harris are seen on a large television during their presidential debate in the debate's press file in Philadelphia, Pennsylvania, USA, 10 September 2024. The two candidates faced off for 90 minutes in their only planned debate of the 2024 presidential election. EPA/JIM LO SCALZO Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Το τηλεοπτικό ντιμπέιτ δεν άφησε περιθώρια αμφιβολιών, με την Χάρις να επικρατεί ξεκάθαρα, κερδίζοντας το κοινό και τις εντυπώσεις.

Η τηλεοπτική μονομαχία μεταξύ Κάμαλα Χάρις και Ντόναλντ Τραμπ άφησε την εντύπωση ότι η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ επικράτησε πλήρως του πρώην προέδρου. Με σιγουριά και αποφασιστικότητα, η Χάρις φάνηκε να αιφνιδιάζει τον αντίπαλό της σε όλα τα θέματα συζήτησης, ακόμα και στις κατηγορίες περί fake news, ιδιαίτερα στο πεδίο της οικονομίας.

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που παρουσίασε το CNN λίγο μετά το τέλος του ντιμπέιτ ήταν ενδεικτικά. Το 63% των ψηφοφόρων που παρακολούθησαν τη συζήτηση έκριναν ότι η Χάρις ήταν η νικήτρια, ενώ μόλις το 37% θεώρησε ότι ο Τραμπ τα πήγε καλύτερα. Αξιοσημείωτο είναι πως, πριν την τηλεμαχία, οι ίδιοι ψηφοφόροι ήταν διχασμένοι, με τις προβλέψεις να δείχνουν ισοπαλία 50%-50% για το ποιος θα υπερίσχυε.

Αυτή η αλλαγή στο κλίμα είναι σημαντική, δεδομένου ότι στο ντιμπέιτ του Ιουνίου μεταξύ Τραμπ και Μπάιντεν, το 67% των συμμετεχόντων είχε ανακηρύξει νικητή τον Τραμπ. Η καινοτομία που έφερε το ABC αυτή τη φορά, εφαρμόζοντας ζωντανό έλεγχο των δηλώσεων των υποψηφίων, εξόργισε τον πρώην πρόεδρο ήδη από την προετοιμασία του ντιμπέιτ.

Ο Τραμπ μάλιστα απείλησε να ακυρώσει τη συμμετοχή του, γνωρίζοντας ότι με το live fact checking θα έχανε ένα από τα ισχυρότερα όπλα του: τις υπερβολικές δηλώσεις και τα ανακριβή στοιχεία που συνηθίζει να παρουσιάζει ως πραγματικότητα.

Επιπλέον, ο πρώην πρόεδρος βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με τον Τζορτζ Στεφανόπουλο, πρώην σύμβουλο του Μπιλ Κλίντον και εξέχον στέλεχος του ABC, κατηγορώντας τον για συκοφαντική δυσφήμιση και υποβάλλοντας μήνυση εναντίον του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εκστρατεία της Χάρις προ(σ)καλεί τον Τραμπ σε δεύτερη τηλεμαχία – Το Fox News προσφέρεται να το οργανώσει

Η Κάμαλα Χάρις προτείνει στον Ντόναλντ Τραμπ να διεξαχθεί τον επόμενο μήνα δεύτερη τηλεμαχία ανάμεσα στην αντιπρόεδρο και υποψήφια των Δημοκρατικών και τον πρώην πρόεδρο και υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων, μετά την πρώτη αναμέτρησή τους χθες Τρίτη στη Φιλαδέλφεια, σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου της εκστρατείας της.

Επικρίνοντας την εμφάνιση του πρώην προέδρου, η ομάδα που διεξάγει την εκστρατεία της κυρίας Χάρις διαβεβαίωσε: «Η αντιπρόεδρος είναι έτοιμη για δεύτερο (τηλεοπτικό) ντιμπέιτ. Είναι ο Ντόναλντ Τραμπ;»

Από την πλευρά του το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, το οποίο προτιμά η αμερικανική δεξιά, γνωστοποίησε πως ήδη πρότεινε να οργανώσει αυτό δεύτερη τηλεμαχία, τον Οκτώβριο, με επιστολές που απηύθυνε στις εκστρατείες των δύο υποψηφίων αμέσως μετά την πρώτη εκπομπή, η οποία προβλήθηκε από το ανταγωνιστικό ABC.

Ο Τραμπ διαβεβαιώνει πως αυτή ήταν η «καλύτερη» επίδοσή που κατέγραψε «ποτέ» σε τηλεοπτικό ντιμπέιτ, παρότι ήταν «τρεις εναντίον ενός»

Ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για την προεδρία Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε πως αυτή ήταν η καλύτερη επίδοση που σημείωσε ποτέ σε τηλεμαχία μετά το τέλος της εκπομπής στην οποία αναμετρήθηκε με την Δημοκρατική αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις, κατηγορώντας τους δυο συντονιστές του ABC ότι δεν φάνηκαν αμερόληπτοι, πως επέλεξαν πλευρά.

«Πιστεύω πως αυτό ήταν το καλύτερο μου ντιμπέιτ (…) ακόμη περισσότερο διότι ήταν τρεις εναντίον ενός!», ανέφερε ο μεγιστάνας μέσω Truth Social, ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης που αποτελεί προσωπικό του δημιούργημα, μετά την εκπομπή.

Αυτή ήταν η έβδομη τηλεμαχία του είδους στην οποία πήρε μέρος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: