Τα εισιτήρια της Lufthansa ακριβαίνουν έως και 72 ευρώ – Πώς επηρεάζεται η Ελλάδα;

Τα εισιτήρια της Lufthansa ακριβαίνουν έως και 72 ευρώ – Πώς επηρεάζεται η Ελλάδα;
epaselect epa08323329 Picture released 26 March 2020 shows Lufthansa aircrafts being parked at the airport in Munich, Germany, 25 March 2020. The German parliament on 25 March voted on a series of measures to counter the Coronavirus pandemic in Germany. Among the issues addressed are the Supplementary Budget Act 2020, the so called Corona pack, bankruptcy amid the crisis, Hospital Relief Act, Population protection and social security. EPA/LUKAS BARTH-TUTTAS Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Θα αυξήσει τις τιμές των εισιτηρίων σε όλες τις πτήσεις που αναχωρούν από τις χώρες της ΕΕ, τη Βρετανία, τη Νορβηγία και την Ελβετία.

Η Lufthansa θα αυξήσει τις τιμές των εισιτηρίων σε όλες τις πτήσεις που αναχωρούν από τις χώρες της ΕΕ, τη Βρετανία, τη Νορβηγία και την Ελβετία κατά 1 ευρώ έως 72 ευρώ , καθώς αυξάνεται το περιβαλλοντικό κόστος, ανακοίνωσε η εταιρεία την Τρίτη.

Η αεροπορική εταιρεία ανέφερε ότι η προσαύξηση θα «καλύψει μέρος του σταθερά αυξανόμενου πρόσθετου κόστους λόγω των κανονιστικών περιβαλλοντικών απαιτήσεων», όπως το βιώσιμο αεροπορικό καύσιμο (SAF), το οποίο παράγεται από υλικά βιολογικής προέλευσης και θεωρείται ζωτικής σημασίας για να γίνουν οι πτήσεις πιο βιώσιμες.

Το Reuters σημειώνει πως η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θεσπίσει κανόνες που απαιτούν από τις πτήσεις που αναχωρούν από τα αεροδρόμια των κρατών μελών να μεταφέρουν σταδιακά αυξανόμενες ποσότητες SAF.

Η Lufthansa πρόσθεσε ότι δεν θα είναι σε θέση να επωμιστεί πρόσθετο κόστος που προκύπτει από τις κανονιστικές απαιτήσεις τα επόμενα χρόνια.

Η αύξηση των τιμών, την οποία η αεροπορική εταιρεία ονόμασε «Επιβάρυνση Περιβαλλοντικού Κόστους», θα καλύψει μέρος αυτών των δαπανών για το 2025.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com