Τα έσοδα μειώνονται και ο Έλον Μασκ πιέζει για μεγάλες αλλαγές στο X

Τα έσοδα μειώνονται και ο Έλον Μασκ πιέζει για μεγάλες αλλαγές στο X
The xAI logo is seen on a mobile device in this photo illustration on 13 July, 2023 in Warsaw, Poland. On Wednesday Elon Musk announced his new company xAI which he says has the goal to understand the true nature of the universe. (Photo by Jaap Arriens/NurPhoto) (Photo by Jaap Arriens / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Ένα χρόνο μετά την ανάληψη της διεύθυνσης του X από τη Λίντα Γιακαρίνο, οι εντάσεις με τον Έλον Μασκ αυξάνονται...

Ένα μόλις χρόνο μετά την ανάληψη της ηγεσίας της πλατφόρμας ως διευθύνουσα σύμβουλος, η Λίντα Γιακαρίνο αντιμετωπίζει πιέσεις από τον ‘Ελον Μασκ. Ο Μασκ βλέπει τα έσοδα του πρώην Twitter να μειώνονται, εν μέρει λόγω της προκλητικής συμπεριφοράς του, ενώ τα έξοδα αυξάνονται συνεχώς.

Οι ανακατατάξεις και η δυσαρέσκεια ήταν αναπόφευκτες. Η Γιακαρίνο απέλυσε το δεξί της χέρι και επικεφαλής επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και επικοινωνιών, Τζο Μπέναρο, θεωρώντας τον υπεύθυνο για την αδέξια εφαρμογή της νέας πολιτικής για το περιεχόμενο ενηλίκων. Ο Μπέναρο δεν ενημέρωσε τους πελάτες για τις αλλαγές πριν αυτές δημοσιοποιηθούν, σύμφωνα με τους Financial Times.

Τις αρμοδιότητες του Μπέναρο ανέλαβε ο Νικ Πικλς, επικεφαλής παγκόσμιων κυβερνητικών υποθέσεων, ο οποίος θα διευθύνει προσωρινά και τις παγκόσμιες επικοινωνίες. Ο Πικλς, ένας από τους λίγους κορυφαίους υπαλλήλους που επέζησαν της εξαγοράς από τον Μασκ, παρακολούθησε το φεστιβάλ διαφήμισης των Καννών μαζί με την Γιακαρίνο και τον Μασκ για πρώτη φορά αυτή την εβδομάδα.

Ο ανασχηματισμός αυτός έρχεται εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ του Μασκ και της Γιακαρίνο, η οποία αγωνίζεται να σταθεροποιήσει την οικονομική υγεία του X ένα χρόνο μετά την απόσπασή της από την NBCUniversal. Πηγές αναφέρουν ότι η Γιακαρίνο γίνεται ολοένα και πιο νευρική, καθώς ο Μασκ την πιέζει να αυξήσει τα έσοδα και να μειώσει τα έξοδα, π.χ. μειώνοντας το προσωπικό των ομάδων πωλήσεων των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου και περιορίζοντας τις δαπάνες για ταξίδια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παράλληλα με τις αλλαγές της Γιακαρίνο, ο Στιβ Ντέιβις, μακροχρόνιος σύμμαχος του Μασκ και διευθύνων σύμβουλος της Boring Company, προσελήφθη από τον Μασκ τον Απρίλιο για να επανεξετάσει τα οικονομικά του X και τη διαχείριση των επιδόσεών του. Ο Ντέιβις αξιολογεί την περικοπή χαμηλών επιδόσεων, στοχεύοντας δεκάδες θέσεις εργασίας, γεγονός που υποδηλώνει τις συνεχιζόμενες ανησυχίες για τα οικονομικά της πλατφόρμας.

Στις Κάννες, Μασκ και Γιακαρίνο προσπάθησαν να προσελκύσουν επικεφαλής διαφημιστικών εταιρειών και εμπορικών σημάτων, καθώς όμιλοι όπως η Disney, η IBM και η Apple απέσυραν τις δαπάνες από την πλατφόρμα λόγω ανησυχιών για τη συγκράτηση του περιεχομένου και τις αναρτήσεις του Μασκ. Στελέχη της X δήλωσαν ότι πάνω από το 60% των εμπορικών σημάτων που είχαν διακόψει τη διαφήμιση επανήλθαν τους τελευταίους μήνες, έστω και σε μικρό βαθμό.

Η διοίκηση του X προσπάθησε να τονίσει ότι η πλατφόρμα είναι ασφαλής για τα brands, επισημαίνοντας νέες λειτουργίες όπως το βίντεο και το στοχευμένο μάρκετινγκ. Ωστόσο, ορισμένοι επικεφαλής διαφημιστικών εταιρειών στις Κάννες δήλωσαν ότι το X δεν βρίσκεται στις προτιμώμενες λίστες των καναλιών που θα χρησιμοποιούσαν με τους πελάτες τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: