Τα έσοδα πρώτου τριμήνου της Amazon ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών

Τα έσοδα πρώτου τριμήνου της Amazon ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών
This picture taken on on October 22, 2019, shows a new Amazon warehouse, part of mobile robotic fulfilment systems also known as 'Amazon robotics', in Bretigny-sur-Orge, some 30kms south of Paris. (Photo by Philippe LOPEZ / AFP) Photo: AFP
Και οι μετοχές εκτοξεύθηκαν κατά 11%.

Οι μετοχές της Amazon σημείωσαν άλμα άνω του 11%, καθώς τα έσοδα από τα τμήματα υπολογιστικής cloud και διαφημίσεων ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις για το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου, ο οποίος βρίσκεται εν μέσω επιθετικής περικοπής δαπανών, συμπεριλαμβανομένης της απόλυσης 27.000 εργαζομένων, δήλωσε ότι τα έσοδα για το τρίμηνο ήταν 127,4 δισ. δολάρια, μια αύξηση 9% σε σύγκριση με τα 116,4 δισ. δολάρια που ανέφερε κατά την ίδια περίοδο πέρυσι. Τα κέρδη της εταιρείας καταγράφηκαν στα 3,17 δισ. δολάρια ή 31 σεντς ανά μετοχή, πάνω από τα 2,24 δισ. δολάρια που ανέμεναν οι αναλυτές του κλάδου.

Η Amazon δήλωσε ότι η μονάδα cloud AWS, η οποία πρωτοστάτησε στην αγορά και διατηρεί ένα επιβλητικό προβάδισμα έναντι άλλων εταιρειών τεχνολογίας, αναπτύχθηκε κατά 16% κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου, πολύ πιο αργά από το 37% που κατέγραψε η εταιρεία ένα χρόνο νωρίτερα.

Συνολικά, όπως σχολιάζει ο Guardian, τα αποτελέσματα της Amazon είναι σαφώς βελτιωμένα σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα και ακολούθησαν τα θετικά αποτελέσματα της μητρικής εταιρείας του Facebook, Meta, και της Microsoft.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο διευθύνων σύμβουλος της Amazon, Άντι Τζάσι, ανέφερε σε δήλωσή του ότι «υπάρχουν πολλά στοιχεία που πρέπει να μας αρέσουν ως προς το πώς οι ομάδες μας προσφέρουν στους πελάτες, ιδιαίτερα εν μέσω μιας αβέβαιης οικονομίας».

Τον προηγούμενο μήνα, η εταιρεία προειδοποίησε ότι οι αγοραστές έχουν γίνει πιο συνειδητοποιημένοι σχετικά με τις δαπάνες τους και προσπαθούν να εξοικονομήσουν χρήματα όταν μπορούν. Συν τοις άλλοις, πολλοί αγοραστές έχουν επιστρέψει στις αγορές σε φυσικά καταστήματα, αφότου στηρίχθηκαν στο ηλεκτρονικό εμπόριο κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ως αποτέλεσμα, η εταιρεία ανέφερε ότι δεν υπήρξε ανάπτυξη στην ηλεκτρονική δραστηριότητα λιανικής της.

Η Amazon έχει ήδη ανταποκριθεί στο μετα-πανδημικό περιβάλλον ακυρώνοντας ορισμένα σχέδια επέκτασης αποθηκών. Τα μέτρα εξοικονόμησης κόστους εντάθηκαν τα τελευταία δύο τρίμηνα με τις απολύσεις, σε τμήματα όπως οι συσκευές, η διαφήμιση, η AWS και η ζωντανή ροή, να φτάνουν τις 27.000. Πρόκειται για τις μεγαλύτερες περικοπές θέσεων εργασίας στην 29χρονη ιστορία της.

Η εταιρεία δήλωσε ότι σχεδιάζει να επεκταθεί σε τομείς όπως η υγειονομική περίθαλψη, η γενετική τεχνητή νοημοσύνη και το Kuiper, ένα δορυφορικό ευρυζωνικό έργο που παρουσίασε η εταιρεία το 2020.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: