Τα ETF έφεραν ρεκόρ για την BlackRock – Κοντά στα 11,5 τρισ. δολάρια τα υπό διαχείριση asset

Τα ETF έφεραν ρεκόρ για την BlackRock – Κοντά στα 11,5 τρισ. δολάρια τα υπό διαχείριση asset
epa08127746 (FILE) - A view of the New York offices of the financial firm BlackRock in New York, New York, USA, 12 January 2016 (reissued 14 January 2020). Larry Fink, CEO of the world’s largest fund manager BlackRock, has written to executives that the climate change crisis shall guide the investments, reports state on 14 January 2020. EPA/JUSTIN LANE *** Local Caption *** 52519496 Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τα καθαρά κέρδη της BlackRock αυξήθηκαν σε 1,63 δισ. δολάρια ή 10,90 δολάρια ανά μετοχή.

Τα υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία της BlackRock σημείωσαν ρεκόρ για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο την Παρασκευή, υποβοηθούμενα από τις αυξημένες εισροές στα διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETF) της εταιρείας και από ένα καυτό ράλι μετοχών που αύξησε την αξία των επενδύσεων των πελατών της.

Το Reuters σημειώνει πως οι αγορές ξεπέρασαν το ξεπούλημα του Αυγούστου και διεύρυναν το ράλι τους το τρίτο τρίμηνο, ωθούμενες από τις ανανεωμένες ελπίδες για μια ήπια προσγείωση της μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου μετά από ενθαρρυντικά στοιχεία για τον πληθωρισμό.

Οι ευρύτεροι δείκτες αναφοράς των μετοχικών αγορών τερμάτισαν υψηλότερα το τρίτο τρίμηνο, με τον S&P 500 να κερδίζει 5,4%, ενώ ο δείκτης MSCI για τις μετοχές σε όλο τον κόσμο σημείωσε άνοδο 6,2%.

Τα περιουσιακά στοιχεία που διαχειρίζεται η BlackRock εκτινάχθηκαν στα 11,48 τρισ. δολάρια το τρίτο τρίμηνο, από 9,10 τρισ. δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα και 10,65 τρισ. δολάρια το δεύτερο τρίμηνο.

Ο μεγαλύτερος διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων παγκοσμίως κατέγραψε 160 δισεκατομμύρια δολάρια σε μακροπρόθεσμες καθαρές ροές το τρίτο τρίμηνο. Οι συνολικές καθαρές ροές σημείωσαν τριμηνιαίο ρεκόρ 221,18 δισ. δολαρίων, από 2,57 δισ. δολάρια πριν από ένα χρόνο.

Η πλειονότητα των εισροών καταγράφηκε από τα ETF, με 97,41 δισ. δολάρια. Εν τω μεταξύ, οι πελάτες εισέρευσαν 62,74 δισ. δολάρια στα προϊόντα σταθερού εισοδήματος της BlackRock.

Οι διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων αντιμετώπισαν ηπιότερες εισροές τα τελευταία χρόνια, καθώς οι αυξήσεις των επιτοκίων αύξησαν την ελκυστικότητα των ασφαλών περιουσιακών στοιχείων, όπως τα μετρητά. Ορισμένοι επενδυτές έμειναν επίσης στο περιθώριο, περιμένοντας περισσότερη βεβαιότητα για την πορεία των επιτοκίων, πριν επιστρέψουν σε πιο ριψοκίνδυνα περιουσιακά στοιχεία.

Τα καθαρά κέρδη της BlackRock αυξήθηκαν σε 1,63 δισ. δολάρια ή 10,90 δολάρια ανά μετοχή το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, από 1,60 δισ. δολάρια ή 10,66 δολάρια ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com