Τα ΙΚΕΑ βάζουν «πόδι» στην 5η Λεωφόρο

Τα ΙΚΕΑ βάζουν «πόδι» στην 5η Λεωφόρο
A view of the IKEA store in Chongqing, China, on March 13, 2024. The Swedish home improvement retail giant IKEA is cutting prices in several countries as global inflation slows. Tolga Oncu, head of retail at Ingka Group, the largest operator of IKEA stores, is saying that they are expanding their price cuts in all markets around the world in 2024. (Photo by Costfoto/NurPhoto) (Photo by CFOTO / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Η σουηδική αλυσίδα λιανικής πώλησης συνεργάζεται με την Extell Development του Gary Barnett στον νέο πύργο 570 Fifth Avenue.

Η 5η Λεωφόρος, που βρίσκεται στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, είναι ο οποίο γνωστός εμπορικός κόσμος στον κόσμο. Μάλιστα από τη δεκαετία του ’50 κατατάσσεται σταθερά μεταξύ των ακριβότερων εμπορικών δρόμων παγκοσμίως.

Σε αυτό τον εμβληματικό εμπορικό δρόμο, εκεί που βρίσκονται η Prada και η Gucci αποφάσισε να αποκτήσει θέση η Ingka Investments, μέρος του ομίλου Ingka και ο μεγαλύτερος δικαιοπάροχος της σουηδικής αλυσίδας λιανικής πώλησης ΙΚΕΑ. Στο πλαίσιο αυτό συνεργάζεται με την Extell Development του Gary Barnett στον νέο πύργο 570 Fifth Avenue. Η Ingka Investment θα κατέχει 80.000 τ.μ. λιανικών χώρων στον πύργο και το ένα τρίτο του υπόλοιπου κτιρίου.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που μοιραζόμαστε την είδηση αυτής της σημαντικής επένδυσης που ενισχύει τη στρατηγική ανάπτυξής μας στις ΗΠΑ, μια αγορά ζωτικής σημασίας για τον Όμιλο Ingka», δήλωσε ο Peter van der Poel, διευθύνων σύμβουλος της Ingka Investments. «Η επένδυση στην 5η Λεωφόρο υπερβαίνει την απλή αύξηση του αποτυπώματός μας- έχει να κάνει με την αλλαγή του τρόπου με τον οποίο συνεργαζόμαστε με τους καταναλωτές και με το να παίζουμε ρόλο στη δημιουργία ισχυρών, βιώσιμων οικονομιών και επιχειρηματικών κοινοτήτων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η IKEA ανακοίνωσε πέρυσι ότι επεκτείνει την αμερικανική της παρουσία κατά 17 καταστήματα μέσα στα επόμενα τρία χρόνια με μια επένδυση ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τον όμιλο Ingka.

Μόλις πέρυσι, η Extell Development εξασφάλισε έναν νέο δανειστή για την περιοχή ανάπτυξης 13 τεμαχίων της 5ης Λεωφόρου, αφού η IGIS Asset Management με έδρα τη Σεούλ απέκτησε δάνειο ύψους 185 εκατομμυρίων δολαρίων για το ακίνητο. Η Extell Development θα διατηρήσει ποσοστό δύο τρίτων στον πύργο της Fifth Avenue, ο οποίος έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί το 2028.

Με δραστηριότητες λιανικής πώλησης της IKEA σε 31 αγορές, ο Όμιλος Ingka είναι ο μεγαλύτερος λιανοπωλητής της IKEA και αντιπροσωπεύει περίπου το 90% των λιανικών πωλήσεων της IKEA.

Η Extell Development, που ιδρύθηκε και διευθύνεται από τον Gary Barnett, είναι εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων που αφορούν κατοικίες, εμπορικά ακίνητα, καταστήματα λιανικής πώλησης, ξενοδοχειακά ακίνητα και ακίνητα μικτής χρήσης και δραστηριοποιείται κυρίως στη Νέα Υόρκη, τη Γιούτα και σε άλλες κορυφαίες τοποθεσίες σε ολόκληρη τη χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: