Τα μυστικά του ιδιωτικού τζετ της Taylor Swift με τον αριθμό «13»

Τα μυστικά του ιδιωτικού τζετ της Taylor Swift με τον αριθμό «13»
epa11063316 US singer Taylor Swift arrives for the 81st annual Golden Globe Awards ceremony at the Beverly Hilton Hotel in Beverly Hills, California, USA, 07 January 2024. Artists in various film and television categories are awarded Golden Globes by the Hollywood Foreign Press Association. EPA/ALLISON DINNER Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η Taylor Swift έχει αποκτήσει μια τεράστια περιουσία, με το ιδιωτικό της τζετ να είναι σίγουρα ένα από τα πιο πολύτιμα πράγματα που έχει στην κατοχή της.

Η Taylor Swift έχτισε την κολοσσιαία αυτοκρατορία της (τώρα αξίας περίπου 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων) μέσω της σύνθεσης τραγουδιών, του τραγουδιού και πιο πρόσφατα, της υπερπαραγωγής της Eras Tour.

Έχοντας πουλήσει εκατοντάδες εκατομμύρια άλμπουμ, η Swift είναι η πιο επιτυχημένη καλλιτέχνιδα στη  μουσική βιομηχανία σήμερα και η περήφανη ιδιοκτήτρια ενός Dassault Falcon 900 και ενός Dassault 7x.

Το πιο πολυσυζητημένο περιουσιακό της στοιχείο (εκτός από πολλά πολυτελή ακίνητα), είναι το ιδιωτικό τζετ «Number 13» της Τέιλορ και πρόκειται σίγουρα για ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πράγματα που έχει στην κατοχή της.

Το εσωτερικό του ιδιωτικού τζετ της Swift διαθέτει δώδεκα βελούδινα καθίσματα για τους διάσημους φίλους της, ενώ ο αριθμός μητρώου του αεροσκάφους τελειώνει με τα αρχικά της (TS) – N898TS.

Γιατί η Taylor Swift αγόρασε το «Number 13»

Παρακάμπτοντας όλες τις γνωστές δεισιδαιμονίες γύρω από τον υποτιθέμενο άτυχο αριθμό 13, η νικήτρια των βραβείων Grammy έχει κάποιους σοβαρούς λόγους για να έχει στην κατοχή της το πολυτελές τζετ της.

Πολλά άτομα βλέπουν τα γενέθλιά τους ως έναν προσωπικό «τυχερό αριθμό» και η Taylor γεννήθηκε στις 13 Δεκεμβρίου του 1989 (εξού και το άλμπουμ της 1989). Επίσης, τα 13α γενέθλια της Swift έπεσαν Παρασκευή και 13. Δηλαδή η Taylor Swift έγινε δεκατριών στις 13η Δεκεμβρίου 2002, ημέρα Παρασκευή.

Το πρώτο της άλμπουμ έγινε χρυσό σε μόλις 13 εβδομάδες, και η πρώτη νούμερο ένα επιτυχία της Swift έτυχε να περιλαμβάνει μια εισαγωγή 13 δευτερολέπτων.

Η “Swiftipedia” παραθέτει μια συνέντευξη με την Τέιλορ, όπου η ίδια παρείχε λεπτομερή περιγραφή της ιστορίας της με τον αριθμό 13:

Γεννήθηκα στις 13, έγινα 13 Παρασκευή και 13, το πρώτο μου άλμπουμ έγινε χρυσό σε 13 εβδομάδες. Επίσης, το πρώτο μου τραγούδι που έγινε νούμερο 1, είχε εισαγωγή 13 δευτερολέπτων, δεν το έκανα καν επίτηδες!

Και κάθε φορά που έχω κερδίσει ένα βραβείο σε μια τελετή, είτε έχω καθίσει στη 13η σειρά είτε στη σειρά Μ, που είναι το 13ο γράμμα. Και όταν κέρδισα το βραβείο Horizon στα βραβεία CMA, ο παραγωγός με πλησίασε όταν έκανα τον έλεγχο ήχου και μου είπε, “Εντάξει, θα πάμε σε 13 δευτερόλεπτα!”

Είναι τόσοι πολλοί οι αριθμοί!

Όπως είναι λογικό, η Taylor Swift έχει, σχεδόν, εμμονή με τον αριθμό 13 κάτι που έχει παρουσιάσει και στο μουσικό της βίντεο για το “Ready for It?”

Το 2020, η τραγουδίστρια ήταν ενθουσιασμένη που έκλεισε τα 31 της χρόνια και πείραξε τους θαυμαστές της με το άλμπουμ της Evermore («31» είναι ο αριθμός «13» αντίστροφα).

Μια άλλη πιο πρόσφατη αναφορά στο τυχερό ψηφίο μπορεί επίσης να υπάρχει. Η Swift κέρδισε το βραβείο “Music Video of The Year” στα MTV Video Music Awards (VMAs) 2022, φορώντας ένα εκθαμβωτικό φόρεμα που είχε φορέσει στο παρελθόν στα βραβεία του 2009 (σχεδόν δεκατρία χρόνια πριν).

Ένα άλλο σημαντικό αριθμητικό χαρακτηριστικό συνδέεται με το ιδιωτικό τζετ της Taylor Swift, το εσωτερικό του οποίου διαθέτει 12 κομψές θέσεις.

Σε πιο εσωτερικές σχολές σκέψης, ο αριθμός δώδεκα συνδέεται με οτιδήποτε επουράνιο.

Υπάρχουν δώδεκα μήνες το χρόνο, δώδεκα ζώδια στον ζωδιακό κύκλο και δώδεκα ουράνιοι σταθμοί, ενώ πιστεύεται από ορισμένους ότι είναι ένας προστατευτικός αριθμός.

Οι συχνοί επιβάτες στο Number 13

Σύμφωνα με το Cosmopolitan, η «ομάδα κοριτσιών» της Swift αποτελείται από celebrities και μοντέλα όπως η Selena Gomez, η Gigi Hadid, η Emma Stone, η Lena Dunham και η Cara Delevingne.

Μερικοί από τους διάσημους φίλους της έχουν εμφανιστεί στο σινγκλ της «Bad Blood», από το άλμπουμ 1989 (2014).

Η αγάπη της Σουίφτ για τους πιο στενούς της φίλους αντικατοπτρίστηκε στην παράδοση που αναβίωσαν οι θαυμαστές του Eras Tour να ανταλλάσσουν χειροποίητα βραχιόλια φιλίας:

Το εμπόριο πολύχρωμων βραχιολιών φιλίας με χάντρες έχει γίνει επίσημα μια διασκεδαστική δραστηριότητα για τους παρευρισκόμενους στη μεγάλη περιοδεία της Swift, Eras, με τους θαυμαστές της να επιδεικνύουν τα χέρια τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τα πολύχρωμα βραχιόλια τους που κάνουν αναφορές σε διάφορα τραγούδια της Swift.

Φυσικά, δεν είναι μόνο οι γυναίκες φίλες της Σουίφτ που γεμίζουν τις θέσεις του αεροσκάφους «Number 13», καθώς φέρεται να χρησιμοποίησε το αεροπλάνο για να μεταφέρει το πρώην αγόρι της Κόνορ Κένεντι (γιο του Ρόμπερτ Φ. Κένεντι, Τζούνιορ) για να επισκεφτεί τη γενέτειρά της, το Νάσβιλ στην αρχή της καριέρας της.

Το 2012 (ενώ έβγαινε με το μέλος των One Direction, Χάρι Στάιλς), η Σουίφτ χρησιμοποίησε το ιδιωτικό της τζετ για να το μεταφέρει στη συναυλία Jingle Bell Ball στο Λονδίνο, ενώ πιο πρόσφατα, η Σουίφτ χρησιμοποιούσε το τζετ της για να παρακολουθήσει αγώνες football για να υποστηρίξει τον φίλο της Τράβις Κέλσι, αλλά και για να μετακινηθεί στο Eras Tour.

Το ιδιωτικό Jet της Taylor Swift είναι αμφιλεγόμενο, ακόμη και μεταξύ των μεγαλύτερων θαυμαστών της

Καθώς ο κόσμος παλεύει με την επιδείνωση της κλιματικής αλλαγής και τις προσπάθειες να περιορίσει τις εκπομπές άνθρακα, η Σουίφτ έχει υποστεί σημαντική κριτική για την επιλογή της να πετάει με το ιδιωτικό της τζετ αντί να προτιμάει εμπορικές πτήσεις.

Σύμφωνα με μια εκτίμηση από τον Αύγουστο του 2022, η Σουίφτ έκανε περίπου 170 ταξίδια σε όλο τον κόσμο με το ιδιωτικό της τζετ μόνο εκείνη τη χρονιά.

Τον Αύγουστο του 2023, το Insider.com ανέφερε ότι τα «ιδιωτικά τζετ της Swift πέρασαν πάνω από 166 ώρες διασχίζοντας τις ΗΠΑ» κατά τη διάρκεια της περιοδείας της Eras, προσθέτοντας ότι η Swift κατείχε τουλάχιστον δύο αεροσκάφη:

Η τραγουδίστρια έχει στην κατοχή της δύο αεροπλάνα πολλών εκατομμυρίων δολαρίων: ένα Dassault Falcon 7X, με νηολόγιο N621MM υπό την Island Jet Inc και ένα Dassault Falcon 900, με νηολόγιο N898TS υπό την SATA LLC. Και οι δύο εταιρείες είναι εγγεγραμμένες στην ίδια διεύθυνση με την Taylor Swift Productions στο Νάσβιλ, σύμφωνα με έγγραφα του Υπουργού Εξωτερικών του Τενεσί.

Η Taylor Swift έχει δημιουργήσει τεράστιο πλούτο με την καριέρα της στο τραγούδι – και αυτή η προσθήκη 40 εκατομμυρίων δολαρίων στον ιδιωτικό της στόλο είναι μόνο ένα μικρό μέρος της κολοσσιαίας περιουσίας της, δισεκατομμυρίων δολαρίων.