Τα πράγματα που δεν πρέπει να πείτε ποτέ στο γραφείο
- 20/11/2015, 18:30
- SHARE
Προσοχή: Οι συνάδελφοι σας δεν είναι η παρέας σας. Πρέπει να είστε προσεκτικοί.
Δεν μπορείτε να χτίσετε ένα ισχυρό επαγγελματικό δίκτυο αν δεν ανοιχτείτε στους συναδέλφους σας. Κάτι τέτοιο, όμως, είναι αρκετά δύσκολο διότι υπάρχει ο κίνδυνος να αποκαλύψετε λάθος πτυχές της προσωπικότητας σας που μπορεί να έχουν καταστροφικές συνέπειες για την καριέρα σας.
Ας δούμε τα πράγματα που δε χρειάζεται να μοιραστείτε στο γραφείο σας.
1. Ότι μισείτε τη δουλειά σας
Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν προβλήματα στο γραφείο είτε με το αφεντικό τους είτε με τους συναδέλφους. Το τελευταίο πράγμα, όμως, που θέλει κανείς είναι έναν συνάδελφο που παραπονιέται για το γραφείο. Με αυτό τον τρόπο θα σας μπει η «ταμπέλα» του αρνητικού ανθρώπου και του γκρινιάρη, ενώ κανένα αφεντικό δεν εκτιμά όσους παραπονιούνται στους τρίτους.
2. Ότι θεωρείτε κάποιον ανίκανο
Πάντα θα υπάρχουν ανίκανοι άνθρωποι στον χώρο εργασίας και πιθανότητα όλοι θα ξέρουν ποιοι είναι αυτοί οι εργαζόμενοι. Εάν δεν έχετε τη δύναμη να τους βοηθήσετε να βελτιωθούν ή να τους απολύσετε, τότε δεν έχετε τίποτα να κερδίσετε από τα να διατυμπανίζετε την ανικανότητα τους. Τέτοιες δηλώσεις θα δείξουν πως θέλετε εσείς να φανείτε καλύτεροι, ενώ σίγουρα δεν είναι επαγγελματικό.
3. Πόσα βγάζετε
Μπορεί οι γονείς σας να είναι υπερήφανοι για τον μισθό σας, αλλά δεν θα είναι και οι συνάδελφοι σας τι στιγμή που οι μισθοί δεν είναι πάντα δίκαιο. Το να λέτε παντού πόσα κερδίζετε θα κάνει τους άλλους να σας κρίνουν και να ελέγχουν κάθε σας κίνηση ώστε να διαπιστώσουν όντως αξίζετε τα χρήματα αυτά. Σε κάθε περίπτωση, οι συγκρίσεις εντός γραφείου δε βοηθούν κανέναν.
4. Τις θρησκευτικές και πολιτικές πεποιθήσεις
Οι πολιτικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις των ανθρώπων είναι προσωπικές και έτσι πρέπει να παραμείνουν όταν βρίσκονται στον εργασιακό χώρο. Διαφωνόντας έντονα με τους άλλους σε τέτοια ζητήματα μπορεί να δημιουργηθεί ένα άσχημα κλίμα για εσάς. Ακόμα, αρκετοί έχουν αναφέρει πως δέχτηκαν διαφορετική μεταρρύθμιση όταν αποκάλυψαν τα πιστεύω τους.
5. Τι κάνετε στο Facebook
Έχουμε γράψει αρκετές φορές για το πώς δε πρέπει να δημοσιοποιείτε την προσωπικής σας ζωή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αν έχετε στο προφίλ σας το αφεντικό και τους συναδέλφους σας σκεφτείτε πριν ανεβάσετε μια φωτογραφία που δείχνει πως το προηγούμενο βράδυ μεθούσατε με τι παρέα σας.
6. Τι κάνετε στην ερωτική σας ζωή
Μπορεί να έχετε γνωρίσει τον έρωτα της ζωής σας, δε χρειάζεται όλο το γραφείο μα μάθει για τις προσωπικε΄ς σας στιγμές. Προς Θεού γύρω σας υπάρχουν συνάδελφοι και όχι οι φίλοι σας. Σκεφτείτε, λοιπόν, μήπως δε τους ενδιαφέρει πως περάσατε χθες με τον/ την αγαπημένο/η σας; Μπορείτε να επιλέξετε με ποια άτομα θέλετε να μοιραστείτε τα νέα αυτά και να τους τα πείτε κατ’ ιδίαν και όχι με τη μορφή ανακοίνωσης ενώπιον όλων των συναδέλφων
7. Το να ανακοινώσετε πως θέλετε τη δουλειά κάποιου άλλου
Το να μιλήσετε ανοιχτά για τις φιλοδοξίες σας στην εργασία, ειδικά όταν βρίσκονται σε άμεση σύγκρουση με τα συμφέροντα των άλλων ανθρώπων είναι κάτι που ενδεχομένως λειτουργήσει αρνητικά για εσάς, αφού θα βγάλει προς τα έξω έναν εγωιστικό χαρακτήρα. Οι εργοδότες θέλουν να πετύχει ολόκληρη η ομάδα τους και όχι μεμονωμένα άτομα.
8. Το πόσο «ξεδώσατε» τις προηγούμενες ημέρες
Ακόμα κι αν δεν έχετε ανεβάσει φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δε χρειάζεται να πείτε σε όλο το γραφείο πόσο ήπιατε το Σαββατοκύριακο. Μπορεί να νομίζετε πως έχετε ξεμεθύσει, αλλά μπορείτε να είστε σίγουροι πως με το πρώτο λαθάκι δε θα σας κατηγορήσει ο συνάδελφος ή το αφεντικό σας;
9. Προσβλητικά σχόλια
Πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεχτικοί με το τι λέτε και σε ποιον το λέτε. Τα προσβλητικά σχόλια μπορεί να κάνουν τον άλλον να νιώσει ιδιαίτερα άσχημα, ενώ μπορούν να επιφέρουν αρκετά προβλήματα σε εκείνον που τα έκανε. Πρέπει να είστε σίγουροι πως ο συνάδελφος σας δε θα παρεξηγήσει τα λεγόμενο σας, διαφορετικά θα βρεθείτε μπλεγμένοι. Προσέξτε, λοιπόν, την επόμενη φορά που θα πείτε στη συνάδελφο σας πως θα μείνει στο ράφι.
10. Ότι ψάχνετε άλλη δουλειά
Μπορεί να έχετε μεγαλύτερες φιλοδοξίες και να αναζητάτε κάτι άλλο. Αυτό δε χρειάζεται να το γνωρίζουν οι συνεργάτες σας και σίγουρα ούτε το αφεντικό σας αφού είναι το Νο1 δείγμα πως δεν ενδιαφέρεστε για τη τωρινή σας δουλειά.