Τα σεξουαλικά «gadgets» που κυριάρχησαν στην έκθεση τεχνολογίας CES 2019
- 10/01/2019, 20:30
- SHARE
Οι χιλιάδες επισκέπτες της έκθεσης δεν ενδιαφέρθηκαν μόνο για τη νέα «έξυπνη» ηλεκτρική σκούπα ή το νέο υπέρ-τάμπλετ.
Εκτός από την τεχνητή νοημοσύνη, τους προσωπικούς ψηφιακούς βοηθούς και τα ασύρματα δίκτυα πέμπτης γενιάς (5G), μια ακόμη εφεύρεση έχει ξεχωρίσει -και έχει φέρει αναστάτωση- στη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση καταναλωτικών προϊόντων Consumer Electronics Show (CES), η οποία πραγματοποιείται αυτή την εβδομάδα στο Λας Βέγκας των ΗΠΑ: τα σεξουαλικά «παιχνίδια», εικονικά και μη, που υπόσχονται απολαύσεις άνευ πραγματικού συντρόφου.
Οι πολυπληθείς επισκέπτες της έκθεσης, δεν ενδιαφέρθηκαν μόνο για τη νέα «έξυπνη» ηλεκτρική σκούπα ή το νέο υπέρ-τάμπλετ, αλλά ενδιαφέρθηκαν και για ό,τι καινούριο κυκλοφορεί στο χώρο του cyberporn. Και ένας επιχειρηματίας ελληνικής καταγωγής ήταν εκεί για να το προσφέρει.
Ο λόγος για τον Ανδρέα Χρονόπουλο, ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της αμερικανικής εταιρείας παραγωγής βίντεο πορνό Naughty America, η οποία παρουσίασε το «Strip Club», ένα στριπτιζάδικο επαυξημένης πραγματικότητας, που προσφέρει στο κοινό από εικονικούς χορευτές μέχρι εικονικούς προσωπικούς μασέρ. Και όλα αυτά τα γυναικεία ή ανδρικά ολογράμματα μπορούν να ελέγχονται ακόμη και από ένα «έξυπνο» ρολόι χειρός.
«Είναι κάτι ασύλληπτο. Μπορείς να φέρεις μια τριπτιτζού στο δωμάτιο σου, και να είναι σαν να βρίσκεται πράγματι εκεί», δήλωσε ο Χρονόπουλος στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Το θεωρώ περισσότερο σαν ένα προϊόν ψυχαγωγίας».
Όμως «θόρυβο» στο Λας Βέγκας προκάλεσε και ένα άλλο προϊόν, η συσκευή Ose της νεοσύστατης εταιρείας Lora DiCarlo, που δημιούργησε η Λόρα Χάντοκ. Η Ose είναι ένα είδος ρομποτικού δονητή για γυναίκες, που λειτουργεί αυτόνομα (hands-free).
Το προϊόν, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με το εργαστήριο ρομποτικής του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Όρεγκον, έχει βραβευθεί για την καινοτομία του, όμως ενώ αρχικά είχε προγραμματισθεί να επιδειχθεί στην έκθεση CES, τελικά οι διοργανωτές (η Consumer Technology Association) το απαγόρευσαν. Αμέσως ξέσπασαν διαμαρτυρίες περί πουριτανισμού και αρκετοί αναρωτήθηκαν γιατί ένα εικονικό στριπτιζάδικο είναι αποδεκτό, αλλά ένας ρομποτικός δονητής όχι.
«Η κοινωνία πρέπει επιτέλους να καταρρίψει τα ταμπού της για το σεξ και τη σεξουαλικότητα – αποτελούν μέρος της ζωής και της υγείας» δήλωσε οργισμένη η Χάντοκ. Επέκρινε τους διοργανωτές για «δύο μέτρα και σταθμά», καθώς, όπως είπε, δεν φαίνεται να έχουν πρόβλημα με την ανδρική σεξουαλικότητα. Άλλωστε, το 2017 ένα θηλυκό ρομπότ για σεξ, η Harmony, είχε παρουσιαστεί χωρίς πρόβλημα στο Λας Βέγκας.