Τέμπη: Εντοπίστηκε χαμένο κοντέινερ της εμπορικής αμαξοστοιχίας – Θύελλα αντιδράσεων από την αντιπολίτευση

Τέμπη: Εντοπίστηκε χαμένο κοντέινερ της εμπορικής αμαξοστοιχίας – Θύελλα αντιδράσεων από την αντιπολίτευση
Πυροσβέστες και διασώστες συμμετέχουν στην επιχείρηση εντοπισμού αγνοουμένων, στο σημείο όπου σημειώθηκε το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα έξω από τη Λάρισα, Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023. Μία επιβατική αμαξοστοιχία συγκρούσθηκε με μία εμπορευματική έξω από τη Λάρισα, ενώ εκτροχιάστηκαν τα δύο πρώτα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας και εκδηλώθηκε πυρκαγιά. Σε 46 ανέρχονται οι επιβεβαιωμένοι νεκροί που έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής από τα συντρίμμια επιβατικής αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε με εμπορική, στην περιοχή Ευαγγελισμός, κοντά στα Τέμπη, αργά το βράδυ της Τρίτης όπως ανέφερε σε επίσημη ενημέρωση ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, πύραρχος, Βασίλης Βαθρακογιάννης. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αξίζει να σημειωθεί ότι το κοντέινερ ήταν έμφορτο όταν συνέβη η πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία και μέχρι σήμερα δεν είχε καταστεί δυνατό να εντοπιστεί.

Έντονη ήταν η αντίδραση  της αντιπολίτευσης μετά την είδηση για τον εντοπισμό κοντέινερ της εμπορικής αμαξοστοιχίας σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, καθώς δίνει νέα ώθηση στη δικαστική έρευνα για τις αιτίες της πολύνεκρης σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη.

Το κοντέινερ της εμπορικής αμαξοστοιχίας αναζητούσαν οι ιδιώτες εμπειρογνώμονες και ο εφέτης ανακριτής. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, εντοπίστηκε σε ιδιωτική επιχείρηση στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης και με έγγραφό του ο εφέτης ανακριτής, δεδομένου ότι αποτελεί σημαντικό πειστήριο, έχει δώσει εντολή στις Αστυνομικές Διευθύνσεις Πιερίας και Λάρισας να μεταφερθεί με ασφάλεια σήμερα κιόλας στο Κουλούρι, όπου βρίσκονται συγκεντρωμένα τα στοιχεία της υπόθεσης του δυστυχήματος.

Σύμφωνα με το ertnews.gr, την προηγούμενη εβδομάδα συγγενείς των θυμάτων ζήτησαν να οριστούν ειδικοί μεταλλουργοί εμπειρογνώμονες ώστε να εξεταστούν τα κοντέινερ της εμπορικής αμαξοστοιχίας, αλλά και η επιβατική.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κοντέινερ ήταν έμφορτο όταν συνέβη η πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία και μέχρι σήμερα δεν είχε καταστεί δυνατό να εντοπιστεί.

Κασσελάκης: 16 μήνες μετά το έγκλημα των Τεμπών βρέθηκε το κοντέινερ

Την είδηση ότι εντοπίστηκε το κοντέινερ της εμπορικής αμαξοστοιχίας που ενεπλάκη στο δυστύχημα των Τεμπών σχολιάζει, με ανάρτησή του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης.

Όπως σημειώνει ο κ. Κασσελάκης, «16 μήνες μετά το έγκλημα των Τεμπών, τη μονταζιέρα και το μπάζωμα, βρέθηκε το κοντέινερ της εμπορικής αμαξοστοιχίας, σε οικόπεδο ιδιώτη!».

«Τα πειστήρια του εγκλήματος βρίσκονται διασκορπισμένα ακόμα και τώρα σε οικόπεδα ιδιωτών και όχι στα χέρια των ανακριτικών αρχών», τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει: «Πώς αλήθεια μεταφέρθηκε; Ποιος έδωσε την εντολή; Επιτέλους δώστε απαντήσεις! Μας οφείλετε την αλήθεια, ανόθευτη και αμοντάριστη».

ΠΑΣΟΚ: Έκθετη η κυβέρνηση για αλλοίωση

«Η σημερινή αποκάλυψη ότι εντοπίστηκε σε οικόπεδο ιδιώτη κοντέινερ της εμπορικής αμαξοστοιχίας, 16 μήνες μετά την τραγωδία των Τεμπών, εκθέτει βαρύτατα τους κυβερνητικούς χειρισμούς για την αλλοίωση του τόπου του εγκλήματος», αναφέρει αναφέρει ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για τα νέα ευρήματα στην τραγωδία των Τεμπών.

«Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θα καταθέσει άμεσα στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου επίκαιρη ερώτηση στους αρμόδιους υπουργούς ζητώντας απαντήσεις», προσθέτει.

«Η μέχρι στιγμής σιωπή της κυβέρνησης είναι ένοχη και προστίθεται σε μια αλυσίδα γεγονότων που στόχο είχαν τη συγκάλυψη».

ΚΚΕ: Η είδηση για τον εντοπισμό του “χαμένου κοντέινερ” της εμπορικής αμαξοστοιχίας εκθέτει την κυβέρνηση

«Η σημερινή είδηση για τον εντοπισμό του “χαμένου κοντέινερ” της εμπορικής αμαξοστοιχίας εκθέτει την κυβέρνηση και αναδεικνύει ότι κρίσιμα αποδεικτικά στοιχεία για τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών, όχι απλά έχουν αγνοηθεί, αλλά έχουν συνειδητά αποσιωπηθεί» επισημαίνει σε σχόλιό του, το ΚΚΕ και τονίζει στη συνέχεια:

«Η τελευταία εξέλιξη επιβεβαιώνει την εκτίμηση του ΚΚΕ, που περιέχεται στο πόρισμα που κατέθεσε μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής, ότι δίπλα σε αυτό καθ’ αυτό το έγκλημα των Τεμπών, υπάρχει και το έγκλημα της συγκάλυψης, που πρέπει εξίσου να διερευνηθεί.

Κι όλα αυτά, λίγες μέρες μετά την αποκάλυψη για την παραλίγο σύγκρουση επιβατικού με εμπορικό τρένο που μετέφερε πυρομαχικά στην Ουκρανία, αποδεικνύοντας ότι το “πάμε κι όπου βγει” εξακολουθεί να αποτελεί τον κανόνα στις μεταφορές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: