Τεχνητή νοημοσύνη: Η αξία των μεγάλων εταιρειών εκτοξεύτηκε τον Ιούνιο

Τεχνητή νοημοσύνη: Η αξία των μεγάλων εταιρειών εκτοξεύτηκε τον Ιούνιο
Photo: pixabay.com

Οι εταιρείες που επικεντρώνονται στην τεχνητή νοημοσύνη, κυρίως οι κατασκευαστές τσιπ, σημείωσαν μεγάλα κέρδη στην κεφαλαιοποίησή τους στο τέλος Ιουνίου, με την Nvidia να ξεπερνά για λίγο την Microsoft και να γίνεται η πιο πολύτιμη εταιρεία στον κόσμο.

Οι μετοχές της Nvidia σημείωσαν άνοδο έως και 27% τον Ιούνιο, αυξάνοντας την κεφαλαιοποίησή της στα 3,34 τρισεκατομμύρια δολάρια, προτού εγκαταλείψουν κάποια από τα κέρδη τους αργότερα μέσα στον μήνα, λόγω της δέσμευσης κερδών και των ανησυχιών για τις υψηλές αποτιμήσεις της.

Η κεφαλαιοποίηση της Microsoft αυξήθηκε κατά 7,6%, ενώ εκείνη της Apple εκτινάχθηκε κατά 9,6% τον περασμένο μήνα.

Η Amazon έφτασε τα 2 τρισεκατομμύρια δολάρια σε χρηματιστηριακή αξία τον περασμένο μήνα, και έγινε η πέμπτη αμερικανική εταιρεία που πέτυχε το ορόσημο αυτό, βασιζόμενη στον ενθουσιασμό που επηρεάζεται από την τεχνητή νοημοσύνη.

Η χρηματιστηριακή αξία της Broadcom σημείωσε άλμα περίπου 20% τον περασμένο μήνα, αφού αύξησε κατά 10% την ετήσια πρόβλεψή της για τα έσοδα από τα τσιπ που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη και ανακοίνωσε τη διάσπαση των μετοχών της για να επωφεληθεί από το φετινό ράλι των μετοχών της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com