Τεχνητή Νοημοσύνη: Η μεγάλη αντεπίθεση της Amazon – Πού στοχεύει

Τεχνητή Νοημοσύνη: Η μεγάλη αντεπίθεση της Amazon – Πού στοχεύει
This picture taken on on October 22, 2019, shows a new Amazon warehouse, part of mobile robotic fulfilment systems also known as 'Amazon robotics', in Bretigny-sur-Orge, some 30kms south of Paris. (Photo by Philippe LOPEZ / AFP) Photo: AFP
Η Amazon ενισχύει δυναμικά την παρουσία της στην τεχνητή νοημοσύνη, προσλαμβάνοντας ταλέντα από την Adept και επενδύοντας σε νέες τεχνολογίες.

Η Amazon ενισχύει την παρουσία της στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, προσλαμβάνοντας κορυφαία ταλέντα από την Adept και αγοράζοντας την άδεια χρήσης της τεχνολογίας της. Ο ανώτερος αντιπρόεδρος Ροχίντ Πρασάντ ανακοίνωσε την πρόσληψη του Ντέιβιντ Λούαν, συνιδρυτή της Adept, για να ηγηθεί του τμήματος «AGI Autonomy».

Η Amazon αντιμετωπίζει έντονο ανταγωνισμό από τη Microsoft και τη Google, οι οποίες προσθέτουν νέα AI χαρακτηριστικά στα προϊόντα τους και παρέχουν πρόσβαση σε μεγάλα γλωσσικά μοντέλα μέσω του cloud. Παράλληλα, η Amazon έχει επενδύσει δισεκατομμύρια δολάρια στην Anthropic και σχεδιάζει να αναβαθμίσει τη φωνητική βοηθό Alexa με δημιουργικές δυνατότητες AI.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο κολοσσός διπλασιάζει τις πιστώσεις που προσφέρει σε νεοφυείς επιχειρήσεις για χρήση της υποδομής cloud της AWS, από 100.000 σε 200.000 δολάρια για επιχειρήσεις που έχουν αντλήσει έναν πρώτο γύρο χρηματοδότησης το τελευταίο έτος.

Αυτή η κίνηση δείχνει τη δέσμευση της Amazon να διατηρήσει το προβάδισμα στον ανταγωνιστικό χώρο των υπηρεσιών τεχνητής νοημοσύνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: