Τεχνητή νοημοσύνη: Τα deepfake πορνό αυξήθηκαν 464% σε ένα χρόνο – Οι ΗΠΑ προτείνουν νόμο για τον περιορισμό

Τεχνητή νοημοσύνη: Τα deepfake πορνό αυξήθηκαν 464% σε ένα χρόνο – Οι ΗΠΑ προτείνουν νόμο για τον περιορισμό
Photo: pixabay.com
Η άνοδος των μη συναινετικών εικόνων που δημιουργούνται με τεχνητή νοημοσύνη έχει επηρεάσει διασημότητες όπως η Τέιλορ Σουίφτ.

Εν μέσω της ραγδαίας αύξησης που εμφανίζει το deepfake πορνογραφικό υλικό με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στις ΗΠΑ, η Ουάσινγκτον προσπαθεί με νομοθεσία να περιορίσει το φαινόμενο, καλώντας τις εταιρείες να κάνουν περισσότερα για την καταστολή του εν λόγω περιεχομένου στο internet.

Σύμφωνα με το CNBC, οι δημιουργοί του deepfake πορνό αύξησαν την παραγωγή τους κατά 464% σε ετήσια βάση, ανέφερε έρευνα της Home Secutiry Heroes.

Τώρα, ένα νέο νομοσχέδιο θα επιδιώξει να καταστήσει τις εταιρείες των social media υπεύθυνες για την αστυνόμευση και την αφαίρεση εικόνων πορνογραφικού περιεχομένου που δημοσιεύονται στους ιστότοπούς τους. Το μέτρο θα ποινικοποιήσει τη δημοσίευση ή την απειλή δημοσίευσης deepfake πορνό.

Ο νόμος Take It Down Act θα απαιτούσε επίσης από τους διαχειριστές των πλατφορμών να αναπτύξουν μια διαδικασία για την αφαίρεση των εικόνων εντός 48 ωρών από τη λήψη έγκυρου αιτήματος από ένα θύμα. Επιπλέον, οι ιστότοποι θα πρέπει επίσης να καταβάλλουν εύλογες προσπάθειες για την αφαίρεση οποιωνδήποτε άλλων αντιγράφων των εικόνων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που μοιράζονται σε ιδιωτικές ομάδες.

Η άνοδος των μη συναινετικών εικόνων που δημιουργούνται με τεχνητή νοημοσύνη έχει επηρεάσει διασημότητες όπως η Τέιλορ Σουίφτ, πολιτικούς όπως η πολιτικός των Δημοκρατικών Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ και μαθητές λυκείου των οποίων οι συμμαθητές έχουν τραβήξει εικόνες των προσώπων τους και, χρησιμοποιώντας εφαρμογές και εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης, έχουν δημιουργήσει γυμνές ή πορνογραφικές φωτογραφίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: cnbc.com