Θα απαγορεύεται να skipάρετε τις διαφημίσεις στο Instagram; – Τι δοκιμάζει η Meta για stories και reels
- 04/06/2024, 21:22
- SHARE
Το Instagram έχει ξεκινήσει δοκιμαστικά στην πλατφόρμα του την προβολή διαφημίσεων τις οποίες οι χρήστες δεν μπορούν να αποφύγουν, όπως μετέδωσε το BBC.
Η θυγατρική της Meta επιτρέπει προς το παρόν στους χρήστες να περνούν με το δάχτυλο ή με κύλιση τις διαφημίσεις που εμφανίζονται στην κύρια ροή εικόνων και βίντεο, καθώς και σε Stories και Reels.
Όμως τώρα δοκιμάζει μια λειτουργία που ονομάζεται ad break, την οποία οι χρήστες λένε ότι δεν μπορούν να προσπεράσουν με ένα πέρασμα, όπως συνήθως.
Σε εικόνες που διέρρευσαν στο διαδίκτυο, φαίνεται ένα χρονόμετρο, το οποίο μετράει αντίστροφα μέχρι το μηδέν, προτού μπορέσει να συνεχιστεί η κανονική λειτουργία.
Οι αντιδράσεις
«Μερικές φορές μπορεί να χρειαστεί να δείτε μια διαφήμιση πριν συνεχίσετε την περιήγηση» αναφέρει το μήνυμα της πλατφόρμας σε όσους κάνουν κλικ για περισσότερες πληροφορίες.
Το Instagram επιβεβαίωσε στο BBC ότι η δοκιμή βρίσκεται σε εξέλιξη.
«Πάντα δοκιμάζουμε μορφές που μπορούν να αυξήσουν την αξία για τους διαφημιζόμενους» υποστήριξε η εταιρεία προσθέτοντας ότι θα παρέχει περαιτέρω ενημερώσεις εάν η δοκιμή οδηγήσει σε μόνιμες αλλαγές στη μορφή.
Μένει να δούμε αν η δοκιμή ικανοποιεί τους διαφημιστές, αλλά σίγουρα δεν φαίνεται να έχει αρέσει στους χρήστες, σημειώνει το δημοσίευμα.
Ένα άτομο στο Threads αποκάλεσε την κίνηση «τρελή» προσθέτοντας ότι «μοιάζει με μια επιθετικά πιεστική κίνηση για να κερδίσει περισσότερα διαφημιστικά δολάρια η Meta».
Άλλοι έθεσαν την προοπτική να μποϊκοτάρουν την πλατφόρμα.
Υπάρχει ιστορικό
Η Meta δεν είναι η πρώτη μεγάλη εταιρεία τεχνολογίας που αναγκάζει τους ανθρώπους να παρακολουθούν διαφημίσεις.
Το YouTube είναι γνωστό για την προβολή διαφημίσεων που δεν μπορούν να παραλειφθούν σε χρήστες που παρακολουθούν βίντεο στην πλατφόρμα του ή στην τηλεοπτική εφαρμογή του και δεν πληρώνουν για την premium βαθμίδα του χωρίς διαφημίσεις.
Οι διαφημιζόμενοι μπορούν να στοχεύουν τους θεατές του YouTube με διαφημιστικά βίντεο μήκους 15 έως 30 δευτερολέπτων, τα οποία δεν μπορούν να παραλειφθούν και εμφανίζονται πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά από άλλα βίντεο, αν θέλουν οι άνθρωποι να δουν ολόκληρο το μήνυμά τους.
Μπορούν επίσης να διαφημιστούν χρησιμοποιώνταςμικρότερα βίντεο διάρκειας έως έξι δευτερολέπτων σε βίντεο του YouTube.
Ορισμένοι χρήστες έχουν αντιδράσει στρεφόμενοι σε εργαλεία αποκλεισμού διαφημίσεων και επεκτάσεις του προγράμματος περιήγησης ως τρόπο να αποφύγουν τις διαφημίσεις που διακόπτουν τα βίντεο στην πλατφόρμα.
Η Google, η μητρική εταιρεία του YouTube, προσπαθεί με τη σειρά της να περιορίσει τους αποκλειστές διαφημίσεων.
Ωστόσο, δεν είναι σαφές ότι ο εξαναγκασμός των χρηστών να παρακολουθούν περισσότερες διαφημίσεις βοηθάει στην πραγματικότητα τα κέρδη των εταιρειών.
Μια μελέτη που διεξήχθη από το TikTok και δημοσιεύθηκε τον Ιανουάριο, έδειξε ότι ο εξαναγκασμός των θεατών να παρακολουθούν διαφημίσεις μπορεί στην πραγματικότητα να οδηγήσει σε λιγότερη εμπλοκή.
Περισσότερο από το 70% των συμμετεχόντων σε αυτήν δήλωσαν ότι ήταν πιο πιθανό να εμπλακούν με την εμπειρία μιας διαφήμισης εάν υπήρχε η δυνατότητα να την παραλείψουν.