Θα αποχωρήσει ο Μπάιντεν από τις εκλογές; Διαψεύσεις δημοσιευμάτων και παρέμβαση Ομπάμα

Θα αποχωρήσει ο Μπάιντεν από τις εκλογές; Διαψεύσεις δημοσιευμάτων και παρέμβαση Ομπάμα
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Οι συνεργάτες του Δημοκρατικού προέδρου διαψεύδουν τα περί αποχώρησης από τη μάχη με τον Ντόναλτ Τραμπ.

Η εικόνα κατάρρευσης που εμφάνισε ο Τζο Μπάιντεν στο debate με τον Ντόναλτ Τραμπ για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ του Νοεμβρίου ρίχνει λάδι στη φωτιά των σεναρίων για την αλλαγή του υποψηφίου των Δημοκρατικών.

Όπως ανέφερε δημοσίευμα των New York Times την Τετάρτη, ο Μπάιντεν φέρεται να είπε σε έναν σύμμαχό του ότι γνωρίζει ότι μπορεί να μην είναι σε θέση να σώσει την υποψηφιότητά του εάν δεν μπορέσει να πείσει το κοινό τις επόμενες ημέρες ότι είναι κατάλληλος για την προεδρία.

«Ξέρει ότι αν έχει άλλες δύο τέτοιες εκδηλώσεις, θα είμαστε σε διαφορετικό σημείο» μέχρι το τέλος του Σαββατοκύριακου, ανέφερε ο σύμμαχος που επικαλέστηκαν οι Times. Το δημοσίευμα περιέγραψε τον σύμμαχο ως «κλειδί», αλλά δεν κατονόμασε το πρόσωπο.

Ο τίτλος του ρεπορτάζ ανέφερε ότι ο Μπάιντεν είπε στον σύμμαχο ότι ζυγίζει το αν θα συνεχίσει την κούρσα.

Σημειώνεται πως ο Λευκός Οίκος διέψευσε τους NYT, υποστηρίζοντας πως ο Μπάιντεν δεν πρόκειται να αποχωρήσει από την κούρσα για τη διεκδίκηση της προεδρίας.

Ο ρόλος του Ομπάμα

Ακόμα, την Τετάρτη δημοσίευμα της Washington Post μετέφερε πως ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, μοιράστηκε κατ’ ιδίαν με συμμάχους των Δημοκρατικών που ζήτησαν τη συμβουλή του ότι ο Μπάιντεν βρισκόταν ήδη σε δύσκολο δρόμο για την επανεκλογή του και ότι ο δρόμος αυτός ήταν τώρα πιο βραχώδης μετά το debate.

Το άρθρο της Washington Post αναφέρει ότι ο Ομπάμα είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό πρόεδρο μετά την τηλεμαχία και του πρόσφερε την υποστήριξή του ως προσωπικός του σύμβουλος του, υποστηρίζουν άτομα υπό τον όρο της ανωνυμίας που είχαν γνώση και για τις συνομιλίες που είχε με στελέχη των Δημοκρατών. Ωστόσο, δεν είναι σαφές το περιεχόμενο των συμβουλών του Ομπάμα προς τον Μπάιντεν.

«Ο πρόεδρος Μπάιντεν είναι ευγνώμων για την ακλόνητη υποστήριξη του πρώην προέδρου Ομπάμα από την αρχή αυτής της εκστρατείας ως ισχυρός αγγελιοφόρος στους ψηφοφόρους και ως έμπιστος σύμβουλός του», τονίζει η Λόρεν Χιτ, εκπρόσωπος της εκστρατείας Μπάιντεν, σε δήλωση της. Ωστόσο, εκπρόσωπος του Ομπάμα αρνήθηκε να προβεί σε σχόλιο.

Ο Ομπάμα έχει εδώ και καιρό εκφράσει την ανησυχία του στον Μπάιντεν ότι θα είναι πολύ δύσκολο το κόμμα των Δημοκρατικών να νικήσει τον Ρεπουμπλικανό Τραμπ στις εκλογές του Νοεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: