Θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ θέτει ο Πολάκης

Θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ θέτει ο Πολάκης
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης μιλά κατά τη διάρκεια συζήτησης και λήψης απόφασης, σύμφωνα με τo άρθρο 62 του Συντάγματος και τα άρθρα 43Α και 83 του Κανονισμού της Βουλής, για τις αιτήσεις άρσης της ασυλίας του, Αθήνα, Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019. Πρόκειται για την υπόθεση καταγραφής της συνομιλίας του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα και την υπόθεση του αδικήματος της συκοφαντικής δυσφήμισης μετά τη μήνυση του προέδρου των εργαζόμενων του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτη Πουλή, κατά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας.ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Εντύπωση προκάλεσε η αντίδραση του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος αντέδρασε λέγοντας πως «δεν σηκώνω το γάντι».

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, με τον διαγραμμένο -από την Κοινοβουλευτική Ομάδα κι όχι από το κόμμα- βουλευτή Χανίων, Παύλο Πολάκη, να θέτει ζήτημα ηγεσίας.

Αυτό φαίνεται να προκύπτει από τη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που συνεδρίασε με αντικείμενο τα ΜΜΕ του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε μία γενικευμένη τοποθέτηση του για τα ζητήματα που αφορούν τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Παύλος Πολάκης φέρεται να δήλωσε πως «η ηγεσία του δεν μπορεί να δώσει πολιτικές λύσεις. Χρειάζονται αλλαγές και εγώ θα συμβάλλω σε αυτή την προσπάθεια».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απάντηση Κασσελάκη στην πρόκληση Πολάκη ήταν η εξής: «Δεν σηκώνω το γάντι, όποιος θέλει ας κάνει μομφή στην Κεντρική Επιτροπή». Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Ρένα Δούρου δεν πήρε θέση, ενώ ο Νίκος Παππάς εξέφρασε την στήριξή του στον Στέφανο Κασσελάκη

Η εξέλιξη προφανώς σηματοδοτεί ένα νέο τοπίο στον ΣΥΡΙΖΑ αφού φαίνεται να επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες που ήθελαν τον βουλευτή Χανίων να θέτει ζήτημα διεκδίκησης της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ. Ιδίως μετά την διαγραφή του.

Το ζήτημα, πλέον, γίνεται ιδιαίτερα περίπλοκο αφού ο Παύλος Πολάκης υπήρξε από τους βασικούς υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη, ενώ διαθέτει μεγάλη επιρροή στο τμήμα της βάσης του κόμματος που στήριζε έως τώρα τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: news247