Θεοδωρόπουλος (ΣΕΒ): Φορολογικά κίνητρα για μεγάλες επενδύσεις στην Ελλάδα – Να αλλάξουν οι αναπτυξιακοί νόμοι

Θεοδωρόπουλος (ΣΕΒ): Φορολογικά κίνητρα για μεγάλες επενδύσεις στην Ελλάδα – Να αλλάξουν οι αναπτυξιακοί νόμοι
Ο πρόεδρος του ΣΕΒ τόνισε την ανάγκη για φορολογικά κίνητρα αντί επιδοτήσεων, προκειμένου η χώρα να καλύψει το επενδυτικό κενό.    

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Σπύρος Θεοδωρόπουλος, απηύθυνε έκκληση για την αναθεώρηση των αναπτυξιακών νόμων, ώστε να ενθαρρύνουν τις μεγάλες επενδύσεις και όχι μόνο τις μικρές, όπως συμβαίνει σήμερα. Μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών, υπογράμμισε ότι η ελληνική οικονομία χρειάζεται στροφή προς τις στρατηγικές επενδύσεις με υψηλό αναπτυξιακό πολλαπλασιαστή για να καλύψει το υφιστάμενο επενδυτικό κενό.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρόπουλο, η κρίση στην Ελλάδα δεν προκλήθηκε μόνο από τα δημοσιονομικά ελλείμματα, αλλά και από τα διαρθρωτικά προβλήματα που σχετίζονται με τα ελλείμματα των τρεχουσών συναλλαγών, τα οποία εξακολουθούν να αποτελούν ένα από τα βασικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρά την πρόοδο στο δημοσιονομικό μέτωπο, ο κ. Θεοδωρόπουλος επισήμανε την ανάγκη για περαιτέρω μέτρα που θα στοχεύουν στην προσέλκυση μεγάλων επενδύσεων, μέσω φορολογικών κινήτρων αντί για άμεσες επιδοτήσεις.

Αναφερόμενος στο ενεργειακό κόστος, ο πρόεδρος του ΣΕΒ τόνισε ότι αποτελεί μεγάλο εμπόδιο για την ανάπτυξη, υπογραμμίζοντας πως το σημερινό μείγμα πολιτικής στην Ελλάδα και την Ευρώπη δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα. Επιπλέον, εξέφρασε την άποψη ότι η υλοποίηση των προτάσεων Ντράγκι για κοινή ευρωπαϊκή χρηματοδότηση είναι δύσκολη, δεδομένου ότι πολλές πλούσιες χώρες δεν είναι διατεθειμένες να δανειστούν για να επενδύσουν όλοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: