Θερινές εκπτώσεις 2024: Μέχρι πότε θα διαρκέσουν και τί πρέπει να προσέξετε

Θερινές εκπτώσεις 2024: Μέχρι πότε θα διαρκέσουν και τί πρέπει να προσέξετε
Κόσμος στέκεται μπροστά από βιτρίνες καταστημάτων την πρώτη ημέρα των θερινών εκπτώσεων στο κέντρο της Αθήνας, Δευτέρα 5 Ιουλίου 2021. Ξεκινά φέτος, με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, η δεύτερη τακτική εκπτωτική περίοδος, η οποία ολοκληρώνεται στις 31 Αυγούστου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Οι έμποροι καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να προσελκύσουν πελάτες, προσφέροντας σημαντικές μειώσεις τιμών εν μέσω καλοκαιρινών διακοπών και υψηλών θερμοκρασιών.

Οι θερινές εκπτώσεις 2024 βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, προσφέροντας μοναδικές ευκαιρίες στους καταναλωτές. Ξεκινώντας από τις 8 Ιουλίου, οι εκπτώσεις θα διαρκέσουν έως το Σάββατο, 31 Αυγούστου, δίνοντας στους καταναλωτές την ευκαιρία να κάνουν τα ψώνια τους με εκπτώσεις και προσφορές που δεν πρέπει να χάσουν.

Οι έμποροι καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να προσελκύσουν πελάτες, προσφέροντας σημαντικές μειώσεις τιμών εν μέσω καλοκαιρινών διακοπών και υψηλών θερμοκρασιών. Οι καταναλωτές μπορούν να βρουν μια ευρεία γκάμα προϊόντων με εκπτώσεις, από ρούχα και παπούτσια έως ηλεκτρονικά και είδη σπιτιού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι να προσέξετε στις θερινές εκπτώσεις

Για να επωφεληθούν στον μέγιστο βαθμό από τις προσφορές, οι καταναλωτές πρέπει να είναι προσεκτικοί κατά τη διάρκεια των θερινών εκπτώσεων. Εδώ είναι μερικές συμβουλές για να αποφεύγετε τις… κακοτοπιές:

  • Ενημερωθείτε για το Ποσοστό Έκπτωσης: Όταν παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% των προϊόντων, οι καταστηματάρχες πρέπει να αναφέρουν το ποσοστό έκπτωσης στην προθήκη και σε οποιαδήποτε εμπορική επικοινωνία. Εάν υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης για διαφορετικές κατηγορίες προϊόντων, το εύρος πρέπει να αναγράφεται ξεκάθαρα («από …% έως …%»).
  • Αληθινές Τιμές: Οι τιμές που προβάλλονται πρέπει να είναι αληθείς και όχι παραπλανητικές. Οι καταστηματάρχες πρέπει να είναι σε θέση να αποδείξουν, αν ελεγχθούν, ότι η παλαιά τιμή που αναγράφεται είναι πραγματική.
  • Ζητήστε Απόδειξη: Εκτός από τη φορολογική εντιμότητα, η απόδειξη είναι απαραίτητη για την επιστροφή χρημάτων σε περίπτωση αγοράς ελαττωματικού προϊόντος.
  • Προγενέστερη Τιμή: Ως προγενέστερη τιμή νοείται η χαμηλότερη τιμή που ίσχυσε κατά τις 30 ημέρες πριν από την έκπτωση. Προσέξτε τις διατάξεις περί εκπτώσεων, καθώς οι κυρώσεις για παραβάσεις είναι αυστηρές.

Κυρώσεις για Παραβάσεις

Σύμφωνα με το άρθρο 21 του ν. 4177/2013, σε περίπτωση παραβάσεων επιβάλλεται πρόστιμο ίσο με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών, αλλά όχι λιγότερο από 10.000 ευρώ. Σε περίπτωση που οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές, το πρόστιμο αυξάνεται στο 2% του ετήσιου κύκλου εργασιών, με ελάχιστο όριο τα 20.000 ευρώ.

Οι καταναλωτές καλούνται να εκμεταλλευτούν τις προσφορές, αλλά να παραμείνουν προσεκτικοί για να αποφύγουν απάτες και παραπλανητικές προσφορές. Οι θερινές εκπτώσεις είναι μια ευκαιρία για να αγοράσετε τα αγαπημένα σας προϊόντα σε χαμηλότερες τιμές, αλλά πρέπει να είστε ενημερωμένοι και επιφυλακτικοί για να κάνετε τις καλύτερες αγορές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: