Θεσσαλονίκη: Ανοίγει κύκλο επαφών η κυβέρνηση ενόψει ΔΕΘ

Θεσσαλονίκη: Ανοίγει κύκλο επαφών η κυβέρνηση ενόψει ΔΕΘ
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021. Πακέτο μέτρων για την αντιμετώπιση των ανατιμήσεων, με φορολογικές ελαφρύνσεις για νοικοκυριά, επιχειρήσεις και ιδιοκτήτες ακινήτων, καθώς και κίνητρα για τους νέους, ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της 85ης ΔΕΘ. Παράλληλα, έθεσε πιο ψηλά τον πήχη για την ανάπτυξη, γνωστοποιώντας πως ο νέος στόχος είναι ανάπτυξη 5,9% για το 2021 αντί για 3,6%. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πρόβα τζενεράλε ενόψει της ομιλίας και της συνέντευξης τύπου στη ΔΕΘ η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην συμπρωτεύουσα.

Κύκλο επαφών με επιχειρηματικούς, κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς της Βόρειας Ελλάδας ανοίγει σήμερα, Τρίτη στη Θεσσαλονίκη κυβερνητικό επιτελείο με επικεφαλής τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, που προετοιμάζει την ατζέντα της 88ης ΔΕΘ.

Έχοντας διαμηνύσει προς πάσα κατεύθυνση το προηγούμενο διάστημα ότι οι παροχές που θα εξαγγελθούν φέτος θα είναι περιορισμένες, εντός των στενών δημοσιονομικών ορίων, η κυβέρνηση προτάσσει μέτρα για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και έργα για την περιφερειακή ανάπτυξη. “Η κυβέρνηση δεν ρισκάρει ποτέ τη δημοσιονομική σταθερότητα της χώρας“, τόνισε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Μιλώντας για την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ εξήγησε ότι ο πρωθυπουργός θα αναδείξει τις παρεμβάσεις που έγιναν σε μια σειρά από τομείς όπως η παιδεία, η υγεία, η δικαιοσύνη, η πολιτική προστασία και η οικονομία και θα παρουσιάσει τα επόμενα βήματα για να γίνει η Ελλάδα μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα.

Η κυβέρνηση εγκαινιάζει το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης με παρουσίαση της εθνικής στρατηγικής για την περιφερειακή ανάπτυξη, με την ψηφιακή πλατφόρμα erga.gov.gr για την παρακολούθηση της προόδου των έργων να προβάλλεται ως εργαλείο διαφάνειας. Κάθε πολίτης θα έχει πρόσβαση σε πληροφορίες για έργα άνω του ενός εκατ. ευρώ στην περιφέρειά του, από αντιπλημμυρικά έργα, αγροτική οδοποιία, αεροδρόμια, αθλητικές εγκαταστάσεις και αναπλάσεις, μέχρι έργα για την απασχόληση, την ασφάλεια και τη βελτίωση της καθημερινότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό ο πρωθυπουργός θα μιλήσει σε ειδική εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, όπου και θα συναντήσει εκπροσώπους φορέων όπως η Λουκία Σαράντη, πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδας (ΣΒΕ), ο Συμεών Διαμαντίδης, πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ), ο Αναστάσιος Καπνοπώλης, πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), ο Παντελής Φιλιππίδης, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ) κ.α..

Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν στελέχη της κυβέρνησης, μεταξύ των οποίων, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Θανάσης Κοντογεώργης. Ταυτόχρονα, την αποστολή επικουρούν τοπικοί βουλευτές και κομματικά στελέχη.

Αναφορικά με την ατζέντα των πρωτοβουλιών που προετοιμάζεται ενόψει της ομιλίας του πρωθυπουργού και της καθιερωμένης συνέντευξης τύπου, στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα, στο επίκεντρο τίθενται οι μεταρρυθμίσεις, θέματα φορολογίας και το στεγαστικό. Πρόκειται για βασικά κεφάλαια στο τετραετές κυβερνητικό πρόγραμμα, με μέτρα που έχουν ήδη εξαγγελθεί όπως η αναπροσαρμογή επιδομάτων, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, η μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης των συνταξιούχων και η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, για την οποία έγινε φέτος η αρχή με τη μείωσή του κατά 50% παράλληλα με το τεκμαρτό μοντέλο φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών.

Ειδική δέσμη μέτρων προβλέπεται για την επίλυση του στεγαστικού προβλήματος όπως κίνητρα για την αξιοποίηση “κλειστών” σπιτιών, αξιοποίηση των ακινήτων του δημοσίου και αναχρηματοδότηση του προγράμματος “Σπίτι μου” με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: