Θετική αναμονή για τα επιτόκια της Fed στις ευρωαγορές: Υψηλό άνω των 2 εβδομάδων

Θετική αναμονή για τα επιτόκια της Fed στις ευρωαγορές: Υψηλό άνω των 2 εβδομάδων
Photo: DALL•E
Το υπουργείο Ανάπτυξης θα παρουσιάσει σύντομα ένα ολοκληρωμένο παραγωγικό μοντέλο μέσα στον Οκτώβριο.

Σε υψηλό άνω των 2 εβδομάδων κινήθηκαν την Τρίτη τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την προσοχή των επενδυτών να είναι στραμμένη στις αποφάσεις για τη μείωση επιτοκίων από τις μεγάλες κεντρικές τράπεζες.

Στις 14:00 της Τρίτης (ώρα Ελλάδας) ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κατέγραφε άνοδο 0,7% στις 518,97 μονάδες, στο υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Κέρδη εμφάνισαν επίσης ο FTSE 100 στο Λονδίνο, ο DAX στη Φρανκφούρτη και ο CAC 40 στο Παρίσι, ενώ άνοδο 1,3% σημείωσε ο IBEX 35 στην αγορά της Μαδρίτης.

Οι αναλυτές αναμένουν την Τετάρτη τις ανακοινώσεις μετά από το τέλος της διήμερης επιτροπής νομισματικής πολιτικής (FOMC) της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed).

Η Fed αναμένεται να προχωρήσει στην πρώτη μείωση των επιτοκίων της από την πανδημία του Covid-19, με τις αγορές να αποτιμούν τώρα μια πιθανότητα 67% για μείωση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης, σύμφωνα με το FedWatch του CME Group.

«Νομίζω ότι υπάρχει κάποια μεταβλητότητα και νευρικότητα στην αγορά σχετικά με το αναπτυξιακό περιβάλλον, ίσως για την πολιτική. Αλλά συνολικά πράγματι για τις αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών», δήλωσε στο Reuters ο Ιβάν Μαμαλέτ, ανώτερος οικονομικός στρατηγικός αναλυτής της SG Kleinwort Hambros.

Σημειώνεται πως μετά από την Fed, η Τράπεζα της Αγγλίας (BoE) συνεδριάζει για επιτόκια της την Πέμπτη, ενώ ακολουθεί την Παρασκευή η Τράπεζα της Ιαπωνίας (BoJ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: