«Θύμα» του Euro το Netflix; – Προς χαμηλό 15 μηνών οι νέοι συνδρομητές

«Θύμα» του Euro το Netflix; – Προς χαμηλό 15 μηνών οι νέοι συνδρομητές
(EDITOR'S NOTE Image was created using multiple exposure in camera.) In this photo illustration the logo of Netflix is seen on the relevant stock chart. (Photo by Manuel Romano/NurPhoto) (Photo by Manuel Romano / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
To «Bridgerton» και το «Baby Reindeer» βρέθηκαν στην κορυφή της πλατφόρμας streaming με τις περισσότερες προβολές το δεύτερο τρίμηνο.

Το Netflix πρόσθεσε πιθανότατα τον μικρότερο αριθμό συνδρομητών σε πέντε τρίμηνα κατά την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου, καθώς τα απότομα κέρδη μετά την καταστολή της κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης μειώθηκαν και η προσοχή των θεατών μεταφέρθηκε σε καλοκαιρινά αθλητικά γεγονότα, συμπεριλαμβανομένου του Euro.

Η εταιρεία πρόσθεσε περίπου 4,82 εκατομμύρια συνδρομητές το δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG. Αυτό θα ήταν οι χαμηλότερες προσθήκες από το πρώτο τρίμηνο του 2023 και περίπου οι μισές από τα 9,3 εκατομμύρια που πρόσθεσε τους προηγούμενους τρεις μήνες.

Παρόλα αυτά, οι προσπάθειες του γίγαντα του streaming να πουλήσει μια χαμηλότερης τιμής βαθμίδα που υποστηρίζεται από διαφημίσεις έχουν αποφέρει ισχυρή αύξηση των διαφημιστικών εσόδων. Τα διαφημιστικά έσοδα της εταιρείας αναμένεται να έχουν υπερδιπλασιαστεί το τρίμηνο του Ιουνίου.

Τα συνολικά έσοδα πιθανότατα αυξήθηκαν κατά 16,4% στα 9,53 δισ. δολάρια, σημειώνοντας την ταχύτερη αύξηση από το δεύτερο τρίμηνο του 2021.

Οι πρωτότυπες σειρές του Netflix, όπως το «Bridgerton» και το «Baby Reindeer» βρέθηκαν στην κορυφή των charts με τις περισσότερες προβολές το δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Nielsen.

Όταν την Πέμπτη θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου, οι επενδυτές θα εξετάσουν τις προσπάθειες του γίγαντα streaming να επεκτείνει το χαμηλού κόστους πρόγραμμά του με διαφημίσεις και θα αναζητήσουν ενημερώσεις σχετικά με νέους παράγοντες ανάπτυξης.

Τον Μάιο, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η διαφημιστικά υποστηριζόμενη βαθμίδα της έφτασε τα 40 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες σε όλο τον κόσμο και αντιπροσώπευε το 40% όλων των εγγραφών στις χώρες που ήταν διαθέσιμη, από 23 εκατομμύρια τον Ιανουάριο.

Εποχικά, η τηλεθέαση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες για το Netflix και τους ανταγωνιστές του, όπως η Disney+, δέχεται επίσης πλήγμα, καθώς οι άνθρωποι ταξιδεύουν.

Φέτος, οι Ολυμπιακοί Αγώνες που ξεκινούν στις 26 Ιουλίου αναμένεται επίσης να τραβήξουν ορισμένους θεατές μακριά από το Netflix, σύμφωνα με τους αναλυτές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com