Threads: Η νέα εφαρμογή της Meta ακόμα δεν κυκλοφόρησε και πήρε ήδη την κατιούσα

Threads: Η νέα εφαρμογή της Meta ακόμα δεν κυκλοφόρησε και πήρε ήδη την κατιούσα
The Threads application is seen running on a mobile device in this photo illustration on 08 July, 2023 in Warsaw, Poland. (Photo by Jaap Arriens/NurPhoto) (Photo by Jaap Arriens / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Παρά την αρχική «έκρηξη», το Threads, η νέα πλατφόρμα της Meta, δεν κατάφερε να κρατήσεις τους χρήστες.  

Τα στελέχη της Meta Platforms έχουν ρίξει όλη την προσοχή τους στην καινούργια εφαρμογή Threads, η οποία ακόμα δεν λανσαρίστηκε, και ήδη έχασε περισσότερους από τους μισούς χρήστες της, όπως παραδέχτηκε ο διευθύνων σύμβουλος Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Η διατήρηση των χρηστών στην εφαρμογή που εμφανίστηκε ως η εναλλαντική του Twitter ήταν καλύτερη από ό,τι περίμεναν τα στελέχη, αν και «δεν ήταν τέλεια», σύμφωνα με τον ίδιο τον Ζούκερμπεργκ.

«Αν έχεις περισσότερους από 100 εκατομμύρια ανθρώπους που έκαναν εγγραφή, ιδανικά θα ήταν φοβερό αν όλοι τους ή έστω οι μισοί από αυτούς παρέμεναν. Δεν έχουμε φτάσει ακόμα εκεί», δήλωσε. Ο Ζούκερμπεργκ – ο οποίος έκανε τα σχόλια αυτά σε μια κλήση προς τους υπαλλήλους του, σύμφωνα με το Reuters – χαρακτήρισε την κατάσταση «φυσιολογική» και δήλωσε ότι αναμένει ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί καθώς θα προστίθενται νέα χαρακτηριστικά στην εφαρμογή.

Το Threads επικρίθηκε για τις περιορισμένες δυνατότητες που είχε όταν ξεκίνησε. Έκτοτε, η Meta έχει προσθέσει νέες λειτουργίες, όπως ξεχωριστές ροές «following» και «for you» και αυξημένες δυνατότητες μετάφρασης των αναρτήσεων σε διάφορες γλώσσες.

Ο επικεφαλής προϊόντος της εταιρείας, Κρις Κοξ, δήλωσε στο προσωπικό ότι τώρα εστιάζει στην προσθήκη περισσότερων εργαλείων που θα έχουν ως αποτέλεσμα να παραμείνουν οι χρήστες και παράλληλα να επιστρέψουν όσοι έφυγαν.

Τα αρχικά νούμερα της Meta εντυπωσίασαν τους επενδυτές με μια ρόδινη πρόβλεψη για την αύξηση των εσόδων, κάτι που δημιούργησε θετικό κλίμα για την εταιρεία,  η οποία αντιμετώπισε βαθύ σκεπτικισμό σχετικά με τις τεράστιες δαπάνες της για το metaverse πέρυσι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ζούκερμπεργκ είπε στους υπαλλήλους ότι η δουλειά της εταιρείας πάνω στην τεχνολογία επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας που θα τροφοδοτούσε το metaverse «δεν ήταν πολύ μπροστά από το χρονοδιάγραμμα, αλλά σε καλό δρόμο».

H Meta, πρόσθεσε, έπρεπε να ξεκινήσει να επενδύει σε αυτό το έργο, ξεπερνώντας ανταγωνιστές όπως η Apple (AAPL.O), η Google και η Microsoft (MSFT.O), δεδομένης της πολυετούς εμπειρίας τους στην κατασκευή λειτουργικών συστημάτων για υπάρχοντα προϊόντα.

«Με αυτόν τον τρόπο, έχουμε όλα τα εργαλεία για όταν αυτό είναι έτοιμο από την πρώτη στιγμή», είπε, προβλέποντας ότι η μαζική υιοθέτηση των τεχνολογιών metaverse θα πραγματοποιηθεί στη δεκαετία του 2030.

Οι Zuckerberg και Cox εστίασαν επίσης στην κυκλοφορία ενός μοντέλου τεχνητής νοημοσύνης που ονομάζεται Llama 2 αυτόν τον μήνα, το οποίο διέθεσε ελεύθερα για εμπορική χρήση σε κάθε προγραμματιστή του οποίου οι υπηρεσίες είχαν λιγότερους από 700 εκατομμύρια χρήστες.

Το μοντέλο έχει λάβει περισσότερα από 150.000 αιτήματα λήψης μέσα στην εβδομάδα από την κυκλοφορία του, είπε ο Cox.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον προτεινόμενο «αγώνα σε κλουβί» εναντίον του Έλον Μασκ, ο Ζούκερμπεργκ είπε ότι «δεν είναι σίγουρος αν πρόκειται να συμβεί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: