Θρίαμβος για το Ethereum στις ΗΠΑ: Και με τη «βούλα» δεν είναι security, αλλά εμπόρευμα 

Θρίαμβος για το Ethereum στις ΗΠΑ: Και με τη «βούλα» δεν είναι security, αλλά εμπόρευμα 
Photo: pixabay.com
H απόφαση της SEC ευθυγραμμίζεται με τις πρόσφατες εγκρίσεις του Ethereum ETF  

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) έκλεισε την έρευνά της για το κρυπτονόμισμα, αποφασίζοντας να μην απαγγείλει κατηγορίες σχετικά με τον ισχυρισμό ότι οι πωλήσεις Ethereum αποτελούν συναλλαγές αξιογράφων (securities). Επίσης, πλέον το χαρακτηρίζει εμπόρευμα και όχι αξιόγραφο.

Αυτή η απόφαση ευθυγραμμίζεται με τις πρόσφατες εγκρίσεις του Ethereum ETF που θεωρούν το altcoin commodity. Το κλείσιμο της έρευνας επιβεβαιώθηκε από την Consensys, την εταιρεία που ανέπτυξε το MetaMask.

Είχε προηγηθεί επιστολή της, την οποία είχε αποστείλει στις 7 Ιουνίου, με την οποία ζητούσε από τη SEC να επαληθεύσει ότι οι εγκρίσεις του Μαΐου για τα ETHs σηματοδότησαν το τέλος της έρευνας για το Ethereum 2.0.

Υπενθυμίζεται πως το Ethereum 2.0, αναβάθμιση που σχεδιάστηκε για τη βελτίωση της επεκτασιμότητας και της βιωσιμότητας μέσω μηχανισμών απόδειξης συμμετοχής, ήταν στο επίκεντρο αυτού των ρυθμιστικών αρχών. 

Ο Charles Hoskinson, συνιδρυτής του Ethereum και δημιουργός του Cardano, χαιρέτισε την ανακοίνωση της Consensys.  

Παρά τις εικασίες για το αναπόφευκτο της απόφασης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς μετά τις εγκρίσεις του ETF, η επιβεβαίωση της Consensys έδωσε αξιοσημείωτη ώθηση στις αγορές των altcoin τις τελευταίες ώρες. 

Ωστόσο, οι παρατηρητές της αγοράς περίμεναν την επαναλειτουργία των χρηματιστηρίων των ΗΠΑ την Πέμπτη για να αξιολογήσουν τον πλήρη αντίκτυπο στην ευρύτερη δυναμική της αγοράς.

Παρότι η κίνηση της SEC θεωρείται θετική για το Ethereum, εξακολουθούν να υπάρχουν αβεβαιότητες γύρω από το MetaMask, λόγω ρυθμιστικών προκλήσεων.

Συμπερασματικά, η εκκαθάριση των ρυθμιστικών εμποδίων από το Ethereum, που υποστηρίζεται από προσωπικότητες του κλάδου όπως ο Hoskinson, θα μπορούσε να είναι κρίσιμη για τη διαμόρφωση μελλοντικών εξελίξεων στην τεχνολογία blockchain και ειδικά για όσα βασίζονται στα πρωτόκολλα proof of stake.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: