Θρήνος στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο – Πέθανε ο Σβεν Γκόραν Έρικσον

Θρήνος στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο – Πέθανε ο Σβεν Γκόραν Έρικσον
epaselect epa11372194 Former Lazio manager Sven-Goran Eriksson waves to fans before the Italian Serie A soccer match of SS Lazio against US Sassuolo Calcio, in Rome, Italy, 26 May 2024. EPA/FABIO FRUSTACI Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Έφυγε από τη ζωή στα 76 του χρόνια, νικημένος από τον καρκίνο.

Ο κόσμος του ποδοσφαίρου πενθεί την απώλεια του Σουηδού προπονητή, Σβεν Γκόραν Έρικσον, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στα 76 του χρόνια, νικημένος από τον καρκίνο.

Ο Έρικσον, μια από τις πιο εμβληματικές φιγούρες της προπονητικής σκηνής, ανακοίνωσε πριν από λίγους μήνες ότι έδινε μάχη με τον καρκίνο στο πάγκρεας.

«Όλοι καταλαβαίνουν ότι έχω μια ασθένεια που δεν είναι ιάσιμη. Αλλά πρέπει να παλέψω όσο περισσότερο μπορώ», είχε δηλώσει τότε με γενναιότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η καριέρα του ξεκίνησε το 1977 με την Ντέγκερφορς και συνεχίστηκε με επιτυχία στη Γκέτεμποργκ, όπου κατέκτησε πρωτάθλημα, δύο κύπελλα Σουηδίας και το Κύπελλο UEFA του 1981. Μεταξύ των άλλων επιτευγμάτων του, ο Έρικσον καθοδήγησε με επιτυχία τις Λάτσιο, Ρόμα και την εθνική ομάδα της Αγγλίας, όντας ο πρώτος ξένος προπονητής που ανέλαβε τα “τρία λιοντάρια”. Παρά την ασθένειά του, είχε δηλώσει την επιθυμία να αποσυρθεί για να απολαύσει μερικές στιγμές ηρεμίας.

Ο θάνατος του Σβεν Γκόραν Έρικσον αφήνει ένα μεγάλο κενό στον κόσμο του ποδοσφαίρου, με τους φίλους του αθλήματος να αποχαιρετούν έναν σπουδαίο προπονητή και άνθρωπο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: