Τι απαντά ο Μπιλ Γκέιτς στις φήμες που τον θέλουν «να μας παρακολουθεί»

Τι απαντά ο Μπιλ Γκέιτς στις φήμες που τον θέλουν «να μας παρακολουθεί»
epa07099886 Microsoft founder and co-founder of the Bill and Melinda Gates Foundation and chairman of Breakthrough Energy Ventures Bill Gates during a signing ceremony with European Commission Vice-President for Energy Union Maros Sefcovic (unseen), EU Commissioner responsible for Research, Science and Innovation, Portuguese, Carlos Moedas (unseen) to establish the Breakthrough Energy Europe investment fund at the European Commission in Brussels, Belgium, 17 October 2018. EPA/STEPHANIE LECOCQ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μία από τις πιο δημοφιλείς θεωρίες που έχει αντιμετωπίσει ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής της Microsoft τα τελευταία χρόνια είναι η κατηγορία ότι τοποθετεί μικροτσίπ σε εμβόλια για να παρακολουθεί τους ανθρώπους.

Όταν μιλάμε για τον Μπιλ Γκέιτς υπάρχει μια πληθώρα θεωριών συνομωσίας γύρω από το όνομά του — κάτι που σημαίνει ότι η συζήτηση γύρω από αυτές μπορεί να μεταφερθεί από τις γωνίες του διαδικτύου στην καθημερινή του ζωή.

Μία από τις πιο δημοφιλείς θεωρίες που έχει αντιμετωπίσει ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής της Microsoft τα τελευταία χρόνια είναι η κατηγορία ότι τοποθετεί μικροτσίπ σε εμβόλια για να παρακολουθεί τους ανθρώπους. Σε μια συνέντευξη με το CNET που δημοσιεύθηκε τον προηγούμενο μήνα, ο Γκέιτς μίλησε για μια τυχαία συνάντηση που είχε με μια τέτοια συνωμοσιολόγο.

Όταν μια γυναίκα τον πλησίασε στον δρόμο πιστεύοντας σε αυτή τη θεωρία, ο Γκέιτς απάντησε: «Δεν χρειάζεται να παρακολουθώ εσένα συγκεκριμένα».

Ο Γκέιτς έχει δηλώσει ότι τον έχει ξαφνιάσει το γεγονός ότι έχει εμπλακεί σε αυτές τις θεωρίες.

Το 2022, ανέφερε στο X ότι έχει «γίνει πολλές φορές αντικείμενο παραπληροφόρηση», αναφερόμενος σε αβάσιμες εικασίες ότι ο Γκέιτς φέρει ευθύνη για την πανδημία COVID-19. Είπε ότι «δεν περίμενε» να είναι το επίκεντρο τέτοιων εικασιών.

«Κάποια από αυτά, όπως το να βάζω τσιπ σε χέρια, δεν έχει νόημα για μένα — γιατί να θέλω να το κάνω αυτό;», ανήρτησε τότε στο X, πρώην Twitter.

Άλλοι συνωμοσιολόγοι έχουν τις υποψίες του για τις αγορές γεωργικών εκτάσεων από τον Γκέιτς. Με περίπου 275,000 στρέμματα, ο Γκέιτς είναι ο μεγαλύτερος ιδιώτης ιδιοκτήτης γεωργικής γης στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το The Land Report.

Όταν ρωτήθηκε σε μια συνεδρία Ask Me Anything στο Reddit πέρυσι γιατί έχει αγοράσει τόση γη, ο Γκέιτς απάντησε: «Κατέχω λιγότερο από 1/4000 της γεωργικής γης στις ΗΠΑ. Έχω επενδύσει σε αυτές τις φάρμες για να τις κάνω πιο παραγωγικές και να δημιουργήσω περισσότερες θέσεις εργασίας. Δεν υπάρχει κάποια μεγάλη συνωμοσία πίσω από αυτό — στην πραγματικότητα, όλες αυτές οι αποφάσεις λαμβάνονται από μια επαγγελματική ομάδα επενδύσεων».

Ο Γκέιτς έχει δηλώσει ότι τώρα μπορεί να γελάει με τις θεωρίες συνωμοσίας που τον αφορούν.

«Πρέπει να έχεις χιούμορ», είπε ο Γκέιτς στο BBC τον περασμένο μήνα. «Όταν οι άνθρωποι λένε ότι θέλω να παρακολουθώ όλους — γιατί να θέλω να παρακολουθώ όλους;»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: