Τι αποκαλύπτει η Louis Vuitton για τις προτιμήσεις των Ελλήνων

Τι αποκαλύπτει η Louis Vuitton για τις προτιμήσεις των Ελλήνων
03 Sep 2016 in Hanoi Vietnam, Louis Vuitton sign for advertising at night outside Trang Tien Plaza in Hanoi, Vietnam Photo: Shutterstock
Η Louis Vuitton έχει αποδείξει την ανθεκτικότητά της στην ελληνική αγορά, παρουσιάζοντας εξαιρετική αύξηση τόσο στα έσοδα όσο και στην κερδοφορία μετά την πανδημία.

Οι οικονομικές επιδόσεις του γαλλικού οίκου πολυτελείας το 2023 στην Ελλάδα δεν ήταν τίποτα λιγότερο από εξαιρετικές. Η Louis Vuitton Hellas επέδειξε αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα απέναντι στις σημαντικές αυξήσεις του λειτουργικού κόστους, επιτυγχάνοντας πέρυσι ισχυρή αύξηση των εσόδων και της κερδοφορία της. Τα έσοδα εκτινάχθηκαν στα 64,84 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας ισχυρή αύξηση 19,3% σε σχέση με το 2022. Τα λειτουργικά κέρδη εκτινάχθηκαν στα 18,66 εκατ. ευρώ, υποστηριζόμενα από την αύξηση του μικτού κέρδους κατά 10,32% στα 29,15 εκατ. ευρώ. Τα στοιχεία αυτά υπογραμμίζουν τη διαρκή απήχηση της μάρκας και τη δύναμη της αγοράς ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα.

Ωστόσο, αυτή η επιτυχία δεν ήρθε χωρίς τις προκλήσεις της. Τα λειτουργικά και διοικητικά έξοδα κλιμακώθηκαν σημαντικά, κυρίως λόγω της αύξησης των δαπανών πωλήσεων και μάρκετινγκ κατά 44,93% και των διοικητικών εξόδων κατά 45,71%. Η αύξηση του αριθμού των εργαζομένων και το άνοιγμα νέων καταστημάτων, ιδίως σε προνομιακές τοποθεσίες όπως η Μύκονος και η Αθηναϊκή Ριβιέρα, συνέβαλαν σε αυτά τα υψηλότερα έξοδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρά τις πιέσεις κόστους, η Louis Vuitton Hellas παραμένει αισιόδοξη για τις μελλοντικές της προοπτικές. Η εταιρεία αναμένει να διατηρήσει την κερδοφορία της και να ενισχύσει τη θέση ρευστότητάς της. Η ανάκαμψη των διεθνών ταξιδιών και η εισροή τουριστών με μεγάλα πορτοφόλια αναμένεται να τροφοδοτήσουν την περαιτέρω ανάπτυξη. Ακόμη και καθώς ο κόσμος παλεύει με γεωπολιτικές εντάσεις, διαταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα και πληθωριστικές πιέσεις, η ελληνική θυγατρική της Louis Vuitton συνεχίζει να ξεπερνά τις προσδοκίες.

Η στρατηγική επέκταση της μάρκας σε νέες τοποθεσίες, όπως το εστιατόριο Zuma στη Μύκονο και το εμπορικό κέντρο Astir Marina στην Αθήνα, έχει αποδειχθεί σοφή επένδυση. Αυτά τα ανοίγματα υψηλού προφίλ έχουν ενισχύσει την προβολή της μάρκας και την απήχησή της στους απαιτητικούς πελάτες. Η Louis Vuitton έχει αποδείξει την ανθεκτικότητά της στην ελληνική αγορά, παρουσιάζοντας εξαιρετική αύξηση τόσο στα έσοδα όσο και στην κερδοφορία μετά την πανδημία, παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίζει σημαντικές αυξήσεις λειτουργικού κόστους το 2024. Με νέα ανοίγματα καταστημάτων στη Μύκονο και την Αθηναϊκή Ριβιέρα και μερίσματα που φτάνουν τα 19 εκατ. ευρώ, η εταιρεία είναι έτοιμη να καταρρίψει ρεκόρ εσόδων μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: