Τί αξίζει περισσότερο από ένα ακριβό MBA;

Τί αξίζει περισσότερο από ένα ακριβό MBA;

Πώς να γλυτώσετε τα δίδακτρα σας και να μάθετε όλα όσα χρειάζεστε για να είστε επιτυχημένοι.

Οι περισσότεροι πιστεύουν πως θα μάθουν όλα όσα χρειάζονται για τις επιχειρήσεις και τη διοίκηση στα έδρανα του Πανεπιστημίου. Κι, όμως, οι πιο σωστές συμβουλές δεν ακούγονται εκεί. Εκπρόσωποι από κάθε χώρο μοιράζονται με το κοινό τις πιο σημαντικές συμβουλές που κανείς δε θα ακούσει απ’ τους καθηγητές του.

Κίνητρο

Γιατί κάνουμε ό,τι κάνουμε

Ο Τόνι Ρόμπινς, σύμβουλος ζωής και συγγραφέας βιβλίων αυτοβοήθειας, μιλά για τις «αόρατες δυνάμεις» που παρακινούν τις πράξεις μας – και επευφημεί τον Αλ Γκορ στη μπροστινή σειρά κατά τη διάρκεια της ομιλίας.

O γρίφος των κινήτρων

Ο αναλυτής καριέρων Νταν Πινκ εξετάζει τον γρίφο των κινήτρων, με αφετηρία μια αλήθεια που οι κοινωνικοί επιστήμονες γνωρίζουν αλλά οι περισσότεροι μάνατζερ αγνοούν: Οι καθιερωμένες ανταμοιβές δεν είναι όσο αποτελεσματικές νομίζουμε.

Το χαρούμενο μυστικό για περισσότερη παραγωγικότητα

Μέχρι τώρα ξέραμε πως θα γίνουμε ευτυχισμένοι αν πετύχουμε τους στόχους μας. Ο ο ψυχολόγος Shawn Achor έρχεται να ανατρέψει τη τάξη αυτή πραγμάτων υποστηρίζοντας ότι στην πραγματικότητα η ευτυχία εμπνέει την παραγωγικότητα.

Μάνατζμεντ

Γιατί η εργασία δεν συμβαίνει στον εργασιακό μας χώρο

Ο Τζέισον Φράιντ έχει μια ριζική θεωρία για την εργασία: Το γραφείο δεν είναι καλός τόπος για να εργάζεσαι. Στο TEDxMidwest, παρουσιάζει τα βασικά προβλήματα (τα οποία ονομάζει M&Ms) και κάνει τρεις προτάσεις που θα κάνουν την εργασία, …εργασία.

Γιατί έχουμε πολύ λίγες γυναίκες ηγέτες;

Η COO του Facebook Σέριλ Σάντμπεργκ εξετάζει το λόγο για τον οποίο ένα μικρότερο ποσοστό γυναικών σε σχέση με τους άνδρες φτάνει στην κορυφή των επαγγελμάτων τους – και προσφέρει 3 αποτελεσματικές συμβουλές στις γυναίκες που στοχεύουν στις υψηλότερες διευθυντικές θέσεις.

Η γλώσσα του σώματός σου καθορίζει ποιος είσαι

Η γλώσσα του σώματος επηρεάζει πώς μας βλέπουν οι άλλοι, αλλά μπορεί επίσης ν’ αλλάζει τον τρόπο που βλέπουμε τον εαυτό μας. Η κοινωνική ψυχολόγος Άμι Κάντι δείχνει πώς οι «στάσεις δύναμης» – το να στεκόμαστε σε μια πόζα αυτοπεποίθησης, ακόμη κι όταν δεν νιώθουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας — μπορεί να επηρεάσει τα επίπεδα τεστοστερόνης και κορτιζόλης στον εγκέφαλο και μπορεί να έχει αντίκτυπο στις πιθανότητες επιτυχίας μας.

Μάρκετινγκ

Μαθήματα ζωής από ένα διαφημιστή

Η διαφήμιση προσδίδει αξία σε ένα προϊόν, με το να αλλάξει την αντίληψη μας προς αυτό, παρά με το να αλλάξει το προϊόν. Ο Ρόρι Σάδερλαντ κάνει τη τολμηρή υπόθεση ότι μια αλλαγή στην αντιληπτή αξία μπορεί να είναι το ίδιο ικανοποιητική με αυτό που θεωρούμε «πραγματική αξία» — και το συμπέρασμα του έχει ενδιαφέρουσες συνέπειες για το τρόπο που βλέπουμε τη ζωή.

Πώς να διαδώσετε τις ιδέες σας

Σε ένα κόσμο με πολλές επιλογές και ελάχιστο χρόνο, η προφανής επιλογής είναι απλώς να αγνοήσουμε τα καθημερινά πράγματα. Ο γκουρού του μάρκετινγκ Σεθ Γκόντιν εξηγεί γιατί, όταν επιχειρούν να τραβήξουν την προσοχή μας, οι κακές και οι περίεργες ιδέες είναι πιο αποτελεσματικές από τις βαρετές.

Από πού έρχονται οι καλές ιδέες;

Η κατανόηση των συνθηκών ή του περιβάλλοντος που ευνοούν την ανάπτυξη των καλών ιδεών μπορεί να μας βοηθήσει να παράγουμε περισσότερες από αυτές τις ιδέες, που οδηγούν στην πρόοδο τις καριέρες μας, τις ζωές μας, τις κοινωνίες μας, και τον πολιτισμό μας, εξηγεί ο Στίβεν Τζόνσον.

Οικονομικά

Πώς οι οικονομικές ανισότητες βλάπτουν τις κοινωνίες

Ο καθηγητής κοινωνικής επιδημιολογίας Ρίτσαρντ Γουίλκινσον παρουσιάζει τα αριθμητικά δεδομένα των οικονομικών ανισοτήτων για μια σειρά από χώρες του ανεπτυγμένου κόσμου και συσχετίζει τους κοινωνικούς δείκτες ευημερίας με το εύρος των οικονομικών αυτών ανισοτήτων. Το συμπέρασμα: «Όσο πιο ακραίες είναι οι οικονομικές ανισότητες, τόσο περισσότερο βλάπτουν τις κοινωνίες».

Δεν δημιουργούν οι πλούσιοι τις δουλειές

Ο Νικ Χανάουερ – ένας από τους πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες και επενδυτές στις ΗΠΑ επιχειρεί αυτή τη φορά να διδάξει όσους επίσης ανήκουν στο 1% των ισχυρών του κόσμου, πώς λειτουργεί πραγματικά η οικονομία –πώς δημιουργούνται θέσεις εργασίας, πώς ένας υψηλότερος κατώτατος μισθός θα συνέβαλλε θετικά και πώς οι «τρελές ανοησίες που παπαγαλίζει η άρχουσα τάξη δημιουργούν ρεκόρ ανισότητας και στην πραγματικότητα παραλύουν την οικονομία».

Δημιουργικότητα

Πώς το σχολείο σκοτώνει τη δημιουργικότητα

Ο Σερ Κεν Ρόμπινσον κάνει μια διασκεδαστική και έντονα συγκινητική πρόταση για τη δημιουργία ενός εκπαιδευτικού συστήματος που να γαλουχεί (αντί να υπονομεύει) τη δημιουργικότητα.

Πώς να επιτύχετε; Κοιμηθείτε περισσότερο

Σε αυτή τη σύντομη ομιλία, η Ελληνοαμερικανίδα Αριάννα Χάφινγκτον μοιράζεται μια μικρή ιδέα που μπορεί να ξυπνήσει πολύ μεγαλύτερες: τη δύναμη ενός καλού βραδινού ύπνου. Αντί να καυχιόμαστε για το πόσο λίγο κοιμόμαστε, μας παροτρύνει να κλείσουμε τα μάτια μας και να δούμε την ευρύτερη εικόνα: Μπορούμε να οδηγηθούμε μέσω του ύπνου σε αυξημένη παραγωγικότητα και ευτυχία— και σε εξυπνότερες αποφάσεις.

Χτίσε ένα πύργο, χτίσε μία ομάδα

Ο Τομ Γούτζεκ παρουσιάζει μία ανέλπιστα βαθιά έρευνα στο “πρόβλημα του ζαχαρωτού” — μία απλή άσκηση δημιουργίας ομάδων που περιλαμβάνει μακαρόνια, ένα μέτρο κολλητική ταινία και ένα ζαχαρωτό. Ποιος μπορεί να χτίσει τον ψηλότερο πύργο με αυτά τα συστατικά; Και γιατί μία ομάδα-έκπληξη είναι πάντα πάνω από το μέσο όρο;

Ψυχολογία

Γιατί πιστεύουμε πως είναι «εντάξει» να κλέβουμε κάποιες στιγμές;

Ο συμπεριφορικός οικονομολόγος Νταν Αριέλι μελετά τα ελλατώματα στον ηθικό μας κώδικα: τους κρυφούς λόγους για τους οποίους νομίζουμε ότι είναι εντάξει να εξαπατούμε ή να κλέβουμε (μερικές φορές). Έξυπνες έρευνες βοηθούν το επιχείρημά του ότι είμαστε προβλέψιμα παράλογοι — και ότι μπορούμε να επηρεαστούμε με τρόπους που δεν μας είναι αντιληπτοί.

Πώς να εντοπίσετε έναν ψεύτη

Κάθε μέρα μας λένε ψέματα από 10 έως 200 φορές και τα στοιχεία για να εντοπίσουμε αυτά τα ψέματα μπορεί να μην γίνονται αισθητά και αντιληπτά. Η Πάμελα Μάγιερ, συγγραφέας του “Εντοπίζοντας ένα ψέμα”, δείχνει τους τρόπους και τις μεθόδους που χρησιμοποιούν όσοι έχουν εκπαιδευτεί να αναγνωρίζουν την εξαπάτηση — και υποστηρίζει ότι η ειλικρίνεια είναι μια αξία που αξίζει να τη διατηρούμε.

Πέντε τρόποι για να γίνετε καλύτερος ακροατής

Στον όλο και πιο θορυβώδη κόσμο μας, «χάνουμε την ικανότητά μας ν’ ακροαζόμαστε» λέει ο ειδικός ήχου Τζούλιαν Τρέζουρ. Σε αυτή τη μικρή συναρπαστική ομιλία, ο Τρέζουρ μοιράζεται μαζί μας πέντε τρόπους για να κουρδίσουμε τ’ αυτιά μας στη συνειδητή ακρόαση – των άλλων ανθρώπων και του κόσμου γύρω μας.

Επιτυχία

Πώς να μιλάς ώστε να θέλουν να σε ακούσουν

Έχεις νιώσει ποτέ ότι μιλάς αλλά κανείς δεν σε ακούει; Ο Τζούλιαν Τρέζουρ είναι εδώ για να σε βοηθήσει για να βοηθήσει. Σε αυτή την χρήσιμη ομιλία, ο ειδικός στον ήχο εκθέτει τους τρόπους της δυναμικής ομιλίας – από μερικές βατές φωνητικές ασκήσεις μέχρι και συμβουλές για να μιλάς με συμπόνοια. Μια ομιλία που θα μπορούσε να κάνει τον κόσμο να ακούγεται πιο όμορφος.

Μια πιο καλοσυνάτη και ήπια φιλοσοφική προσέγγιση της επιτυχίας

Ο Αλαίν ντε Μποττόν βάζει στο μικροσκόπιο τις απόψεις μας σχετικά με την επιτυχία και την αποτυχία και θέτει υπό αμφισβήτηση τις σταθερές βάσει των οποίων τις ορίζουμε. Είναι η επιτυχία πάντοτε αποτέλεσμα μόχθου; Και σε τι συνίσταται η αποτυχία; Επιχειρηματολογεί με ευφράδεια και πνεύμα υπέρ μιας θεώρησης πέρα από κενοδοξίες με σκοπό την αληθινή ικανοποίηση από την οποιαδήποτε επαγγελματική μας ασχολία.

Η εκπληκτική επιστήμη της ευτυχίας

Ο Νταν Γκίλμπερτ, συγγραφέας του Σκοντάφτοντας στην ευτυχία, αμφισβητεί την ιδέα οτι θα είμαστε δυστυχισμένοι αν δεν πάρουμε αυτό που θέλουμε. Το «ψυχολογικό ανοσοποιητικό μας σύστημα» μας επιτρέπει να νιώθουμε πραγματικά ευτυχισμένοι ακόμα και αν τα πράγματα δεν πάνε όπως τα σχεδιάσαμε.