Συνάντηση Μητσοτάκη – Χριστουδουλίδη: Πολιτική δέσμευση της Λευκωσίας για την ηλεκτρική διασύνδεση

Συνάντηση Μητσοτάκη – Χριστουδουλίδη: Πολιτική δέσμευση της Λευκωσίας για την ηλεκτρική διασύνδεση
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (Α) υποδέχεται τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη (Δ) στη συνάντηση τους στο Μέγαρο Μαξίμου, Αθήνα Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σε καλό κλίμα αλλά χωρίς επίσημη συμφωνία η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Κύπριο πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Το θέμα της ηλεκτρικής διασύνδεσης της Ελλάδας με την Κύπρο συζητήθηκε στη συνάντηση που είχαν την Πέμπτη στο Μέγαρο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ελληνική κυβέρνηση «είμαστε κοντά σε μια συμφωνία, χωρίς ωστόσο ακόμη να υπάρχει κάτι επίσημο».

Η πλευρά της Κυπριακής Δημοκρατίας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται -μεταξύ άλλων- πως «ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης και ο Πρωθυπουργός Μητσοτάκης επαναβεβαίωσαν το ενδιαφέρον και την πολιτική δέσμευση Κύπρου και Ελλάδας για υλοποίηση του υψηλής στρατηγικής και οικονομικής σημασίας έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης ανάμεσα στις δύο χώρες».

Η κυπριακή προεδρία προσθέτει πως ο κ. Χριστοδουλίδης ενημέρωσε τον κ. Μητσοτάκη για την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου της Κύπρου την Τρίτη.

Ακόμα, «ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης επιβεβαίωσε την πολιτική δέσμευση της Κυπριακής Δημοκρατίας για συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο του έργου το συντομότερο δυνατόν, και αφού ολοκληρωθεί η μελέτη της δέουσας επιμέλειας και η σύσταση εταιρείας ειδικού σκοπού, για την οποία βρίσκονται σε εξέλιξη προχωρημένες διαβουλεύσεις και με τρίτα κράτη» προσέθεσε η κυπριακή προεδρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: