Τι είναι πιο πιθανό να συμβεί μέχρι το 2064;
- 07/05/2014, 08:39
- SHARE
Ένας κόσμος όπου η τηλεμεταφορά θα είναι δυνατή και τα ανθρώπινα όργανα θα αναπτύσσονται σε εργαστήρια ίσως βρίσκεται μόλις 50 χρόνια μακριά μας.
Ένας κόσμος όπου η τηλεμεταφορά θα είναι δυνατή και τα ανθρώπινα όργανα θα αναπτύσσονται σε εργαστήρια ίσως βρίσκεται μόλις 50 χρόνια μακριά μας. Τουλάχιστον, αυτό πιστεύουν οι Αμερικάνοι, σύμφωνα με μια νέα έρευνα.
Το Κέντρο Ερευνών Pew δημοσίευσε μια νέα μελέτη που παρουσιάζει λεπτομερώς πώς βλέπουν οι Αμερικάνοι το μέλλον της επιστήμης και της τεχνολογίας. Στα πλαίσια της έρευνας ερωτήθηκαν μέσω τηλεφώνου 1.001 αμερικάνοι ενήλικες που ζουν και στις 50 πολιτείες των ΗΠΑ, την περίοδο 13-18 Φεβρουαρίου.
Ιδού κάποια από τα πιο ενδιαφέροντα ευρήματα της έρευνας:
– 39% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι μέχρι το 2064 οι επιστήμονες θα έχουν αναπτύξει την τεχνολογία για την τηλεμεταφορά αντικειμένων.
– 33% αναμένουν ότι οι άνθρωποι θα έχουν αποικίσει άλλους πλανήτες.
– 19% πιστεύουν ότι οι άνθρωποι θα είναι σε θέση να ελέγχουν τον καιρό.
– 81% νομίζουν ότι όσοι θα χρειάζονται νέα ανθρώπινα όργανα, θα τα λαμβάνουν κατασκευασμένα από ένα εργαστήριο.
– 51% πιστεύουν ότι οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές θα είναι σε θέση να δημιουργήσουν τέχνη όπως ακριβώς και οι άνθρωποι.
Επίσης, η πλειοψηφία των Αμερικανών (59%) πιστεύουν ότι τα τεχνολογικά επιτεύγματα θα οδηγήσουν σε ένα μέλλον όπου οι ζωές των ανθρώπων θα είναι καλύτερες, ενώ 30% εκφράζουν την αντίθετη άποψη.
Πιο αμφιλεγόμενο, όμως, φαντάζει το ζήτημα του «σχεδιασμού μωρών». Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (66%) πιστεύουν ότι θα συνιστούσε αρνητική εξέλιξη η δυνατότητα μεταβολής του DNA των παιδιών από τους γονείς ώστε να παράγονται εξυπνότεροι, πιο υγιείς ή πιο αθλητικοί απόγονοι.
Επίσης, οι Αμερικανοί δεν φαίνεται να αγκαλιάζουν την φορετή τεχνολογία. Οι περισσότεροι ερωτηθέντες (53%) πιστεύουν ότι θα ήταν κακό οι άνθρωποι να φορούν συσκευές που θα τους παρέχουν συνεχώς πληροφόρηση για τον κόσμο γύρω τους, ενώ μόνο 37% θεωρούν ότι αυτό θα ήταν μια θετική εξέλιξη.
Διαβάστε ακόμη:
«Φορετή» τεχνολογία και ολογράμματα στα ταξίδια του μέλλοντος