Τι προβλέπει το πρόγραμμα στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας– Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

Τι προβλέπει το πρόγραμμα στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας– Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων
(Ξένη Δημοσίευση) Φωτογραφία που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και εικονίζει μαχητικά αεροσκάφη σε πτήση κατά τη διάρκεια της συνεκπαίδευσης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) με τις Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020. Την Παρασκευή 02 Οκτωβρίου 2020, αναχώρησε από την αεροπορική βάση της Σούδας η αποστολή της Πολεμικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) μετά την ολοκλήρωση της συνεκπαίδευσης της με τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας, η οποία σχεδιάστηκε και συντονίστηκε από το ΓΕΕΘΑ και από το Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΑΕ. Κατά τη διάρκεια της συνεκπαίδευσης πραγματοποιήθηκαν στη θαλάσσια περιοχή νότια, ανατολικά και δυτικά Κρήτης, καθώς και σε περιοχές του κεντρικού και του νοτιοανατολικού Αιγαίου τεχνικά και τακτικά αντικείμενα με αυξανόμενο βαθμό δυσκολίας σε συνεργασία με μέσα και μονάδες και των τριών Κλάδων των ΕΔ, τα οποία συνέβαλαν στην περαιτέρω επαύξηση του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχόντων. Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ/STR Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αποσκοπεί στην αναβάθμιση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων και της μαχητικής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών.

Το «Πρόγραμμα Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδας-Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων(ΗΑΕ)» για το έτος 2025, υπεγράφη χθες, Πέμπτη 10 Απριλίου, στο ΓΕΕΘΑ από τον διευθυντή του Κλάδου Στρατηγικής και Πολιτικής, Αμυντικού Σχεδιασμού-Δυνατοτήτων του ΓΕΕΘΑ (ΓΕΕΘΑ/Δ’ ΚΛ) υποστράτηγο Ιωάννη Κορρέ και τον διευθυντή της Διεύθυνσης Στρατηγικής και Πολιτικής των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΑΕ, Brigadier Khalid Alkaabi.

Όπως ανακοινώθηκε, το πρόγραμμα αποτελεί συνέχεια του αντίστοιχου για το 2024, και περιλαμβάνει:

  • Συνεργασία σε δραστηριότητες επιχειρησιακής εκπαίδευσης.
  • Συνεκπαιδεύσεις Ειδικών Δυνάμεων-Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων.
  • Συνεκπαιδεύσεις σε σύνθετες αεροπορικές αποστολές.
  • Εκπαιδεύσεις σε αντικείμενα Πολεμικής Αεροπορίας.

Το σύνολο των συμφωνηθέντων δράσεων του προγράμματος αποσκοπεί στην αναβάθμιση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων και της μαχητικής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών, καθώς και στην ενίσχυση του επιπέδου διαλειτουργικότητάς τους.

Παράλληλα, όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, επιβεβαιώνονται οι στρατιωτικοί δεσμοί μεταξύ Ελλάδας και ΗΑΕ και αναδεικνύεται ο ρόλος τους στη σταθερότητα και ασφάλεια για την ευρύτερη περιοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: