Τι «βλέπουν» οι αγορές μετά την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ

Τι «βλέπουν» οι αγορές μετά την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ
Traders work on the floor of the New York Stock Exchange (NYSE) during morning trading on January 3, 2024, in New York City. Wall Street stocks slumped to start Wednesday with all three major US indices in the red and key names such as Facebook parent Meta Platforms and Nvidia falling. (Photo by ANGELA WEISS / AFP) Photo: AFP
Το περιστατικό αυξάνει τις πιθανότητες του Τραμπ για νίκη στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Τις αντιδράσεις των επενδυτών μετά από την απόπειρα δολοφονίας του υποψηφίου για την προεδρία των ΗΠΑ, Ντόναλτ Τραμπ και τις επιπτώσεις που αυτή μπορεί να έχει στις αγορές «μάζεψε» το Reuters την Κυριακή.

Ο επικεφαλής ανάλυσης αγορών της ATFX Global στο Σύδνεϋ, Νικ Τουίντειλ, είπε πως το περιστατικό αυξάνει τις πιθανότητες του Τραμπ για νίκη στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου και πρόσθεσε πως «μπορεί να δούμε εκροές κεφαλαίων» το πρωί της Δευτέρας, όταν θα ανοίξουν οι αγορές.

Ο Ρονκ Ρεν Γκο τς Eastsprin Investements, σημείωσε πως «ο πυροβολισμός είναι πιθανό να ενισχύσει την υποστήριξη του Τραμπ και να ενισχύσει περαιτέρω τη θετική δυναμική που απολαμβάνει μετά από το προεδρικό debate πριν από δύο εβδομάδες.

Η λειτουργία αντίδρασης της αγοράς σε μια προεδρία Τραμπ χαρακτηρίζεται από ένα ισχυρότερο δολάριο και μια απότομη καμπύλη των αμερικανικών κρατικών ομολόγων, οπότε μπορεί να παρατηρήσουμε κάτι τέτοιο την ερχόμενη εβδομάδα, αν οι πιθανότητες εκλογής του εκτιμηθεί ότι έχουν βελτιωθεί περαιτέρω μετά από αυτό το περιστατικό».

Ο Νικ Φέρες της Vantage Point υποστήριξε «αν θυμάμαι καλά, ο Ρίγκαν ανέβηκε 22 μονάδες στις δημοσκοπήσεις μετά την απόπειρα δολοφονίας του. Οι εκλογές είναι πιθανό να είναι να παράξουν ένα σαρωτικό αποτέλεσμα.

Ο Τραμπ ήταν πάντοτε πιο “υπέρ της αγοράς” – το βασικό ζήτημα με το βλέμμα στο μέλλον είναι αν η δημοσιονομική πολιτική θα παραμείνει ανεύθυνα χαλαρή και οι επιπτώσεις που μπορεί να έχει αυτό για τον (ανανεωμένο) πληθωρισμό και τη μελλοντική πορεία των επιτοκίων».

Ο Χέμαντ Μισχρ της S Cube Capital δήλωσε «νομίζω ότι αυτό θα έχει μια αντίδραση-σοκ σε μια αγορά που ήταν σε αναμμένα κάρβουνα για τις αμερικανικές εκλογές.

Βλέπω πιθανότητες να ενισχυθεί ο Τραμπ τους επόμενους μήνες μέχρι τον Νοέμβριο, εκτός αν οι Δημοκρατικοί μπορέσουν να παρουσιάσουν μια πραγματικά αξιόπιστη εναλλακτική λύση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com