TITAN: Στόχος ένα ασφαλές, βιώσιμο μέλλον

TITAN: Στόχος ένα ασφαλές, βιώσιμο μέλλον
Ο TITAN εργάζεται μεθοδικά για να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας, προωθώντας παράλληλα τη βιώσιμη ανάπτυξη με υπευθυνότητα και ακεραιότητα.

H ανάδειξη του ομίλου TITAN µεταξύ των MOST ADMIRED COMPANIES στην Ελλάδα αποτελεί επιβεβαίωση του στοχευµένου σχεδιασµού, των µελετηµένων κινήσεων, των καινοτοµιών και, κυρίως, της σύνδεσης των ιστορικών αξιών του µε τη δέσµευση για ένα βιώσιµο µέλλον. Για τον Όµιλο άλλωστε, πυξίδα σε κάθε βήµα του αποτελεί ο σκοπός του, να κάνει τον κόσµο γύρω µας ασφαλή, βιώσιµο και ευχάριστο.

Πράσινη καινοτομία για ανταγωνιστική ανάπτυξη

Με 120 χρόνια ιστορίας και δίκτυο 240+ µονάδων σε τέσσερις ηπείρους, ο TITAN διατηρεί µια οικογενειακή κουλτούρα που προάγει το επιχειρηµατικό πνεύµα και αποτελεί ισχυρό εταίρο στην πορεία ανάπτυξης της ελληνικής οικονοµίας. Βάση της ανάπτυξης του Οµίλου αποτελεί η πράσινη στρατηγική του (Green Growth Strategy) µε ορίζοντα το 2026, που προβλέπει εστιασµένες επενδύσεις σε ελκυστικές αγορές, µικρότερο χρόνο διάθεσης στην αγορά νέων πράσινων προϊόντων καθώς και χρήση ψηφιακών, καινοτόµων τεχνολογιών για την περαιτέρω βελτίωση των λειτουργικών δραστηριοτήτων, της εφοδιαστικής αλυσίδας και της εµπειρίας των πελατών του.

Προτεραιότητα µεταξύ άλλων είναι η αξιοποίηση των δυνατοτήτων του Οµίλου στην έρευνα και την καινοτοµία, η επένδυση σε πρωτοποριακές λύσεις, καθώς και σε συνεργασίες µε ειδικούς και µε την ακαδηµαϊκή κοινότητα, όπως και η κατάκτηση βαθιάς γνώσης για τη βιοµηχανία δοµικών υλικών, προκειµένου να διευρύνει τη γκάµα των προϊόντων και των υπηρεσιών που παρέχει.

Στόχος το ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα

Ο ΤΙΤΑΝ είναι µία από τις πρώτες εταιρίες του κλάδου τσιµέντου, διεθνώς, της οποίας οι στόχοι για µείωση εκποµπών CO2 επικυρώθηκαν από την πρωτοβουλία Science Based Targets Initiative (SBTi), ενώ ο οργανισµός CDP επιβράβευσε την ηγετική θέση του σε θέµατα που αφορούν την κλιµατική αλλαγή, αποδίδοντάς την κορυφαία βαθµολογία «Α». H πρόσφατη πράσινη επένδυση ύψους €26 εκατ. για την αναβάθµιση της γραµµής παραγωγής τσιµέντου στο εργοστάσιο Καµαρίου, επιτρέπει τη µείωση των εκποµπών CO2 κατά 150.000 τόνους ετησίως και τη χρήση σχεδόν 200.000 τόνων εναλλακτικών καυσίµων, που θα συµβάλουν στην περαιτέρω µείωση του ανθρακικού αποτυπώµατος. Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και το έργο για τη δέσµευση διοξειδίου του άνθρακα «IFESTOS», που υλοποιείται στην Ελλάδα. Πρόκειται για το µεγαλύτερο έργο του είδους του στην Ευρώπη, το οποίο έχει ήδη εξασφαλίσει επιχορήγηση ύψους €234 εκατ. από το Ταµείο Καινοτοµίας της ΕΕ και θα δεσµεύσει όλες τις εκποµπές άνθρακα της διαδικασίας παραγωγής του εργοστασίου Καµαρίου, παράγοντας 3 εκατ. τόνους τσιµέντου ουδέτερου αποτυπώµατος. Επιπλέον, ο ΤΙΤΑΝ δεσµεύεται στις αρχές της κυκλικής οικονοµίας, µε ενέργειες για την ελαχιστοποίηση, επαναχρησιµοποίηση, ανακύκλωση ή ανάκτηση υλικών και ενέργειας, που έχουν στόχο τη διατήρηση των φυσικών πόρων, τη µείωση των εκποµπών CO2 και την αποτελεσµατική διαχείριση των αποβλήτων.

Παράλληλα, ο ψηφιακός µετασχηµατισµός του Τιτάνα συνεχίζεται µε σηµαντικά αποτελέσµατα, όπως αυξηµένη παραγωγικότητα και µειωµένη κατανάλωση ενέργειας, καθώς και ψηφιακές εφαρµογές για τις συναλλαγές µε τους πελάτες του.

Θέτουμε γερές βάσεις για τη βιώσιμη ανάπτυξη της εταιρίας και την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας.

Δράσεις για ένα μέλλον συμπερίληψης & ασφάλειας

Ο Όµιλος ΤΙΤΑΝ στηρίζει την επαγγελµατική εξέλιξη των ανθρώπων του σε ένα εργασιακό περιβάλλον σεβασµού και συµπερίληψης.

Ιδιαίτερα µεγάλη έµφαση δίνει στην Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία (ΥΑΕ), καλλιεργώντας συµπεριφορές προστασίας που επιδιώκει να διαχέει και στην κοινωνία. Ο Όµιλος ενισχύει µεθοδικά τα συστήµατα πρόληψης ατυχηµάτων και προαγωγής της υγείας, δίνοντας έµφαση και στην ασφαλή οδήγηση. Επίσης, έχει εδραιώσει και µια κουλτούρα well-being στο εργασιακό περιβάλλον, παρέχοντας στους εργαζόµενους ένα ολοκληρωµένο πρόγραµµα ευεξίας.

Σε ό,τι αφορά στις δράσεις του Οµίλου προς την κοινωνία, αυτές στοχεύουν, µεταξύ άλλων, στην προσφορά προς ευάλωτες οµάδες, στην προώθηση της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, καθώς και στη στήριξη της εκπαίδευσης, αλλά και της µετάβασης των νέων από την ακαδηµαϊκή στην επαγγελµατική ζωή.

Ο Όµιλος αναπτύσσεται και εξελίσσεται διαρκώς µε στόχο να παρέχει καινοτόµα προϊόντα, λύσεις και υπηρεσίες που χτίζουν έναν καλύτερο κόσµο. Και ταυτόχρονα, δεσµεύεται η συνεχής εξέλιξή του να καθοδηγείται από τις αξίες του, που αντανακλώνται στις καθηµερινές συµπεριφορές και καθοδηγούν την επιδίωξη του σκοπού του, ενώ παράλληλα ενώνουν, καλλιεργούν την εµπιστοσύνη και συνδέουν τον Τιτάνα µε τα µέλη της οµάδας του, τις κοινότητες, τους συνεργάτες και τους πελάτες του.

 

Δείτε το ειδικό online αφιέρωμα για τα 10 χρόνια Most Admired Companies

Δείτε τους νικητές της φετινής έρευνας Most Admired Companies 2024

*Φωτογραφία: Προσωπικό Αρχείο

**H νέα έκδοση του Fortune Greece κυκλοφορεί Παρασκευή 12 Ιουλίου στα περίπτερα.