To 2026 η νέα πλατφόρμα της Nvidia για τσιπ τεχνητής νοημοσύνης

To 2026 η νέα πλατφόρμα της Nvidia για τσιπ τεχνητής νοημοσύνης
ANKARA, TURKIYE - NOVEMBER 23: In this photo illustration, Nvidia logo is displayed on a mobile phone screen in front of a computer screen in Ankara, Turkey on November 23, 2023. Ahmet Serdar Eser / Anadolu (Photo by Ahmet Serdar Eser / ANADOLU / Anadolu via AFP) Photo: AFP
Η πλατφόρμα τσιπ τεχνητής νοημοσύνης επόμενης γενιάς της εταιρείας ονομάζεται Rubin.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Nvidia, Τζένσεν Χουάνγκ, δήλωσε την Κυριακή ότι η πλατφόρμα τσιπ τεχνητής νοημοσύνης επόμενης γενιάς της εταιρείας ονομάζεται Rubin και θα κυκλοφορήσει το 2026.

Όπως μετέδωσε το Reuters, ο Χουάνγκ έκανε την παραπάνω αναφορά στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Ταϊβάν στην Ταϊπέι στο πλαίσιο της εμπορικής έκθεσης Computex.

Η οικογένεια τσιπ Rubin θα περιλαμβάνει νέους επεξεργαστές γραφικών (GPU) και κεντρικούς επεξεργαστές (CPU), καθώς και τσιπ δικτύωσης, πρόσθεσε ο Χουάνγκ, χωρις να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η νέα CPU θα ονομάζεται Versa και τα νέα τσιπ γραφικών που χρησιμοποιούνται για την τροφοδοσία εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης θα συνδυάζουν μνήμη επόμενης γενιάς υψηλού εύρους ζώνης που κατασκευάζεται από εταιρείες όπως η SK Hynix, Micron, και η Samsung.

Ο Χουάνγκ σημείωσ ότι η εταιρεία σχεδιάζει τώρα να κυκλοφορεί μια νέα οικογένεια τσιπ AI κάθε χρόνο, επιταχύνοντας το προηγούμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας που ήταν περίπου κάθε δύο χρόνια.

Κυριαρχώντας περίπου στο 80% της αγοράς τσιπ AI, η Nvidia βρίσκεται σε μοναδική θέση ως ο μεγαλύτερος φορέας αλλά και ωφελημένος από την αλματώδη ανάπτυξη της AI.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: