Το… αφεντικό «τρελάθηκε»: Γιατί η Apple προσφέρει μεγάλες εκπτώσεις στα iPhone στην Κίνα

Το… αφεντικό «τρελάθηκε»: Γιατί η Apple προσφέρει μεγάλες εκπτώσεις στα iPhone στην Κίνα
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο ανταγωνισμός «αναγκάζει» τον τεχνολογικό κολοσσό να λάβει δραστικά μέτρα.

Η Apple προσφέρει σπάνιες εκπτώσεις στα iPhone της στην Κίνα, μειώνοντας τις τιμές λιανικής πώλησης έως και 500 γουάν (70 δολάρια) εν μέσω αυξανόμενης πίεσης του ανταγωνισμού στη μεγαλύτερη αγορά smartphone στον κόσμο.

Ο αμερικανικός τεχνολογικός γίγαντας μείωσε τις τιμές ορισμένων iPhones κατά 5%, όπως έδειξε η κινεζική ιστοσελίδα της τη Δευτέρα.

Η περιορισμένη προωθητική ενέργεια θα διαρκέσει από τις 18 έως τις 21 Ιανουαρίου, σύμφωνα με το Reuters.

Οι πωλήσεις της τελευταίας σειράς κινητών τηλεφώνων iPhone 15 της Apple ήταν πολύ χειρότερες από τα προηγούμενα μοντέλα στην Κίνα.

Οι εγχώριοι αντίπαλοι, όπως η Huawei και η Xiaomi προσφέρουν ανταγωνιστικά μοντέλα, ενώ πηγές ανέφεραν ότι ορισμένες εταιρείες και κυβερνητικές υπηρεσίες έχουν περιορίσει τη χρήση συσκευών της Apple από τους υπαλλήλους τους – ως απάντηση τους περιορισμούς της κυβέρνησης των ΗΠΑ στις κινεζικές εφαρμογές για λόγους ασφαλείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι κινεζικές πωλήσεις iPhone μειώθηκαν κατά 30% την πρώτη εβδομάδα του 2024 σε σχέση πέρυσι, ανέφεραν οι αναλυτές της Jefferies, έχοντας μειωθεί κατά 3% για όλο το 2023. Οι αναλυτές αναμένουν ότι το ανταγωνιστικό τοπίο θα γίνει πιο σκληρό φέτος.

Η Apple δεν έχει μειώσει τις τιμές των τελευταίων iPhone εδώ και χρόνια. Οι εκπτώσεις έρχονται αφού εξέπληξε την αγορά με το να μην αυξήσει τις τιμές για τη σειρά iPhone 15 κατά την κυκλοφορία της τον Σεπτέμβριο.

Οι διαδικτυακές πλατφόρμες αγορών, συμπεριλαμβανομένης της Pinduoduo, έχουν μειώσει τις τιμές των iPhone 15 και iPhone 15 Pro έως και 16% από την αρχή του έτους.

Η Nicole Peng, ανώτερος αντιπρόεδρος της εταιρείας ερευνών αγοράς Canalys, δήλωσε ότι οι εκπτώσεις δεν αποτέλεσαν έκπληξη, καθώς η Apple δέχεται πιέσεις για να ενισχύσει τις πωλήσεις της παγκοσμίως, και ειδικά στην Κίνα, εν μέσω εντεινόμενου ανταγωνισμού και αυξανόμενης απροθυμίας των «οπαδών» της Apple να αναβαθμίσουν τις συσκευές τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: