Το Bitcoin ανακάμπτει αλλά η πτώση θα επιμείνει, λένε αναλυτές

Το Bitcoin ανακάμπτει αλλά η πτώση θα επιμείνει, λένε αναλυτές
As bitcoins skyrocket to more than $12 000 for one BTC, many central banks as ECB or US Federal Reserve warn of risks of a bubble. Britain and the ECB want to monitor trade for money-laudering suspicions. The main U.S. derivatives regulator said it would allow CME Group Inc (CME.O) and CBOE Global Markets Inc (CBOE.O) to list Bitcoin futures contracts. Toulouse. December 6th 2017. (Photo by Alain Pitton/NurPhoto) (Photo by Alain Pitton / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Η αγορά θα πρέπει να απορροφήσει πωλήσεις bitcoin από 4 έως 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων στα μέσα του έτους

Κεφάλι παίρνουν οι αγοραστές στην αγορά των κρυπτονομισμάτων την Τετάρτη 10 Ιουλίου, με το bitcoin (BTC), την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, να σκαρφαλώνει σχεδόν 3%, σε περίπου 58.000 δολάρια, καθώς οι φόβοι μετά την κατάρρευση της περασμένης εβδομάδας αμβλύνθηκαν.

Η ανάκαμψη ήταν ευρείας βάσης, με τον δείκτη αναφοράς της αγοράς CoinDesk 20 Index να σημειώνει άνοδο 2,4% τις τελευταίες 24 ώρες.

Η άνοδος θα μπορούσε να διαρκέσει λίγο ακόμη με το BTC να αγγίζει δυνητικά τα 60.000 $, αλλά το ράλι θα είναι βραχύβιο, δήλωσε ο Markus Thielen, ιδρυτής της 10x Research.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Το εύρος των 55.000-56.000 δολαρίων αποτελεί τη βάση από την άποψη της τεχνικής ανάλυσης, ωστόσο, δεδομένης της μεσοπρόθεσμης τεχνικής ζημιάς, δεν αναμένουμε παρά ένα βραχυπρόθεσμο ανοδικό ράλι» δήλωσε ο Thielen.

«Περιμέναμε ότι το Bitcoin θα μπορούσε να επιστρέψει στα σχεδόν 60.000 δολάρια πριν βιώσουμε άλλη μια πτώση στο χαμηλό εύρος των 50.000 δολαρίων, γεγονός που δημιουργήσει ένα περίπλοκο περιβάλλον συναλλαγών», πρόσθεσε.

Οι εποχικές τάσεις δεν βοηθούν το bitcoin, με το τρίτο τρίμηνο να προσφέρει ιστορικά τις πιο αδύναμες αποδόσεις, σημείωσε ο Vetle Lunde, ανώτερος αναλυτής της K33 Research.

Η ασθενής εποχικότητα συμπίπτει με το γερμανικό κρατίδιο της Σαξονίας που πωλεί κατασχεθέντα περιουσιακά στοιχεία και τη συνεχιζόμενη διανομή του πτωχευμένου ανταλλακτηρίου MT. Gox που επιβαρύνουν τις τιμές, πρόσθεσε. 

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της K33 Research, η αγορά θα πρέπει να απορροφήσει πωλήσεις από 75.000 έως 118.000 BTC από τη Σαξονία και το Mt. Gox όλο το καλοκαίρι, αξίας 4,3 έως 6,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε τρέχουσες τιμές.

«Αναμένουμε ότι αυτές οι ροές θα επιβαρύνουν την απόδοση τους επόμενους μήνες ενώ οι ασταθείς συνθήκες θα διαρκέσουν μέχρι τον Οκτώβριο», δήλωσε ο Lunde.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: