Το bitcoin «έσπασε» τα 69.000 δολάρια – «Αχόρταγες» οι επενδύσεις στα κρυπτονομίσματα

Το bitcoin «έσπασε» τα 69.000 δολάρια – «Αχόρταγες» οι επενδύσεις στα κρυπτονομίσματα
pexels Photo: pixabay.com
Ρραγδαία άνοδος του bitcoin κατά σχεδόν 160% από τον Οκτώβριο μέχρι σήμερα.

Το bitcoin ξεπέρασε την Τρίτη για πρώτη φορά στην ιστορία του τα 69.000 δολάρια, με τη διάθεση των επενδυτών για επενδύσεις στα κρυπτονομίσματα να φέρνει νέα υψηλά για το μεγαλύτερο crypto στον κόσμο.

Λίγο πριν από τις 17:00 της Τρίτης (ώρα Ελλάδας) το bitcoin έφτασε τα 69.202 δολάρια, ξεπερνώντας το μέγιστο όλων των εποχών του Νοεμβρίου του 2021 στα 68.999,99 δολάρια.

Οι λόγοι της ανόδου

Το ενδιαφέρον των επενδυτών έχει αυξηθεί από τότε που η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) ενέκρινε 11 spot bitcoin ETF στα τέλη Ιανουαρίου.

Η ραγδαία άνοδος του bitcoin κατά σχεδόν 160% από τον Οκτώβριο, εκ των οποίων το 44% προήλθε μόνο τον Φεβρουάριο, σηματοδοτεί μια έντονη αντίθεση με το 2022, όταν η αγορά χτυπήθηκε σε ένα «μαύρο» 18μηνο για τα κρυπτονομίσματα, που μαστιζόταν από μια σειρά εταιρικών πτωχεύσεων υψηλού προφίλ και σκανδάλων.

Εκτός από τη ζήτηση από μια ευρύτερη δεξαμενή επενδυτών, το bitcoin έχει λάβει ώθηση από την προοπτική μείωσης των επιτοκίων της ομοσπονδιακής ράπεζας των ΗΠΑ (Fed), η οποία συχνά ωθεί τους επενδυτές να εκτρέψουν κεφάλαια σε περιουσιακά στοιχεία που έχουν υψηλότερη απόδοση ή είναι πιο ευμετάβλητα.

Οι επενδυτές έχουν κατακλύσει την κρυπτογράφηση, τις τεχνολογικές μετοχές μεγαλοκεφαλαιοποίησης και τα εταιρικά ομόλογα επενδυτικής βαθμίδας ιδιαίτερα φέτος.

Οι αναλυτές λένε ότι το bitcoin επωφελήθηκε επίσης ενόψει του λεγόμενου halving του Απριλίου – μια διαδικασία που λαμβάνει χώρα κάθε τέσσερα χρόνια κατά την οποία ο ρυθμός με τον οποίο απελευθερώνονται τα tokens μειώνεται στο μισό, μαζί με τις ανταμοιβές που δίνονται στους «ανθρακωρύχους» του bitcoin.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com