Το Bitcoin υπό πίεση: Πτώση τιμών και φόβοι για υπερπροσφορά από κυβερνητικές πωλήσεις

Το Bitcoin υπό πίεση: Πτώση τιμών και φόβοι για υπερπροσφορά από κυβερνητικές πωλήσεις
As bitcoins skyrocket to more than $12 000 for one BTC, many central banks as ECB or US Federal Reserve warn of risks of a bubble. Britain and the ECB want to monitor trade for money-laudering suspicions. The main U.S. derivatives regulator said it would allow CME Group Inc (CME.O) and CBOE Global Markets Inc (CBOE.O) to list Bitcoin futures contracts. Toulouse. December 6th 2017. (Photo by Alain Pitton/NurPhoto) (Photo by Alain Pitton / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Οι ΗΠΑ διατηρούν περίπου 203.220 Bitcoin, ακολουθούμενες από την Κίνα με 190.000, το Ηνωμένο Βασίλειο με 61.200 και την Ουκρανία με 46.350.

Το Bitcoin αντιμετωπίζει πιέσεις τον Αύγουστο, καθώς η μειωμένη ρευστότητα και οι ανησυχίες ότι κυβερνήσεις ενδέχεται να πουλήσουν από τα αποθέματά τους επιβαρύνουν την αγορά.

Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Kaiko, ΗΠΑ, Κίνα, Ηνωμένο Βασίλειο και Ουκρανία είναι πιθανές πηγές τέτοιων πωλήσεων, ενώ υπάρχει και το ενδεχόμενο οι πιστωτές του κατεστραμμένου ανταλλακτηρίου Mt. Gox να διαθέσουν στην αγορά τα cryptos που έλαβαν. Η ανάλυση της Kaiko υπολογίζει μια πιθανή υπερπροσφορά Bitcoin αξίας 33 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Bloomberg.

Οι ΗΠΑ διατηρούν περίπου 203.220 Bitcoin, ακολουθούμενες από την Κίνα με 190.000, το Ηνωμένο Βασίλειο με 61.200 και την Ουκρανία με 46.350. Οι κυβερνήσεις αποκτούν cryptos μέσω κατασχέσεων σε ποινικές υποθέσεις, ενώ η Ουκρανία έλαβε δωρεές σε Bitcoin για να χρηματοδοτήσει την άμυνά της κατά της Ρωσίας. Παράλληλα, η Mt. Gox διαθέτει περίπου 46.170 tokens που ενδέχεται να διατεθούν στην αγορά, σύμφωνα με την Kaiko.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η υπερπροσφορά αποτελεί θέμα συζήτησης στις αγορές κρυπτονομισμάτων καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού», σημείωσαν οι αναλυτές της Kaiko. Υπογραμμίζουν ότι αρκετοί μεγάλοι κάτοχοι Bitcoin θα μπορούσαν να προκαλέσουν πιέσεις πώλησης τους επόμενους μήνες.

Το Bitcoin έχει υποχωρήσει περίπου 8% τον Αύγουστο, σε αντίθεση με την αύξηση περίπου 2% σε παγκόσμιους δείκτες μετοχών και ομολόγων.

«Οι όγκοι συναλλαγών για το Bitcoin παραμένουν υποτονικοί, γεγονός που συμβάλλει στη μεταβλητότητα των τιμών», δήλωσε ο Σον Φάρελ, επικεφαλής στρατηγικής ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων στην Fundstrat Global Advisors LLC. Αναφέρει ότι οι εποχικές τάσεις υποδεικνύουν ότι η δραστηριότητα συνήθως ανακάμπτει.

Παρά τις καθαρές εισροές σε αμερικανικά διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια spot-Bitcoin, το ψηφιακό νόμισμα δυσκολεύτηκε τον Αύγουστο. Οι στρατηγικοί αναλυτές της JPMorgan Chase & Co. επισημαίνουν ότι η ρευστότητα στον τομέα των αμερικανικών Bitcoin ETF έχει επιδεινωθεί, γεγονός που καθιστά το περιβάλλον συναλλαγών πιο δύσκολο.

Η μέση ημερήσια αξία συναλλαγών για τα αμερικανικά ETF Bitcoin έχει μειωθεί σε λιγότερο από 2 δισεκατομμύρια δολάρια από ένα μέγιστο που ξεπερνούσε τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια τον Μάρτιο.

Την Παρασκευή το Bitcoin παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητο στα 59.535 δολάρια, περίπου 14.000 δολάρια κάτω από το υψηλό του Μαρτίου, ενώ άλλα tokens όπως το Ether και το Solana παρουσίασαν μικτές τάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: