Το bitcoin συνεχίζει ανοδικά, μετά από την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ – Κοντά στα 63.000 δολάρια

Το bitcoin συνεχίζει ανοδικά, μετά από την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ – Κοντά στα 63.000 δολάρια
Bitcoin offices in Istanbul, Turkey seen on October 14, 2021. Bitcoin gained value and reached the level of $ 58,000 and close to the all-time high of $64.863,00. (Photo by Umit Turhan Coskun/NurPhoto) (Photo by Umit Turhan Coskun / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Οι πιθανότητες νίκης του Τραμπ αυξήθηκαν στα 70 σεντς του δολαρίου, από 60 σεντς πριν από την απόπειρα δολοφονίας.

Το bitcoin κινήθηκε για τη Δευτέρα στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο, συνεχίζοντας την ανοδική του πορεία μετά από την απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου των ΗΠΑ και εκ νέου υποψήφιο για τον Λευκό Οίκο, Ντόναλτ Τραμπ.

Στις 09:00 της Δευτέρας (ώρα Ελλάδας) το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου ενισχυόταν 4,75% στα 62.784 δολάρια.

Μετά από την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ τα ξημερώματα της Κυριακής σε ομιλία του στην Πενσυλβάνια, οι αναλυτές εκτιμούν πως οι πιθανότητες του για νίκη έναντι του Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου έχουν αυξηθεί.

Σύμφωνα με στοιχεία της πλατφόρμας πολιτικών στοιχημάτων Polymarket, οι πιθανότητες νίκης του Τραμπ αυξήθηκαν στα 70 σεντς του δολαρίου, από 60 σεντς πριν από την απόπειρα δολοφονίας εις βάρος του πρώην προέδρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών έχει ταχθεί ανοιχτά υπέρ του bitcoin και της αγοράς κρυπτνομισμάτων.

Σημειώνεται πως ο Τραμπ αναμένεται να μιλήσει στο μεγάλο συνέδριο των cryptos, Bitcoin 2024, στις 27 Ιουλίου.

Το νόμισμα ξεκίνησε δυναμικά το έτος μετά την έναρξη των διαπραγματεύσιμων αμοιβαίων κεφαλαίων (etf) στις ΗΠΑ, φτάνοτας στο ιστορικό ρεκόρ των 73.803,25 δολαρίων στα μέσα Μαρτίου, αλλά έκτοτε αντιμετωπίζει δυσκολίες.

Έπεσε σε χαμηλό άνω των τεσσάρων μηνών στις αρχές Ιουλίου, καθώς οι έμποροι ανησυχούσαν για την πιθανή απόρριψη των tokens από το χαμένο ιαπωνικό ανταλλακτήριο Mt. Gox.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: