Το Candy Crush έσπασε το «φράγμα» των 20 δισ. δολαρίων

Το Candy Crush έσπασε το «φράγμα» των 20 δισ. δολαρίων
Το franchise με τα υψηλότερα έσοδα στην αγορά των app stores των ΗΠΑ τα τελευταία έξι χρόνια.

Το Candy Crush Saga, το matching game που παίζεται από εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο, έχει φτάσει τα 20 δισ. δολάρια σε έσοδα από το λανσάρισμά του το 2012, δήλωσε η κατασκευάστρια εταιρεία King.

Το Reuters υπενθυμίζει πως το Candy Crush πρωτοεμφανίστηκε σε website, μεταφέρθηκε στο Facebook και στη συνέχεια στα κινητά, όπου και «απογειώθηκε» έχοντας 5 δισεκατομμύρια downloads διεθνώς.

Πρωτοστάτησε στο μοντέλο «freemium», στο οποίο το παιχνίδι είναι δωρεάν, αλλά οι παίκτες μπορούν να ξοδέψουν χρήματα για να ενισχύσουν τις επιδόσεις τους ή μπορούν να παρακολουθήσουν διαφημίσεις για να κερδίσουν κινήσεις.

Ο πρόεδρος της King, Τζοντόλφ Σόμεσταντ, δήλωσε ότι το Candy Crush Saga και άλλοι τίτλοι της, όπως το Farm Heroes Saga, έδειξαν ότι τα παιχνίδια για κινητά μπορούν να έχουν ενισχυμένη απήχηση στους καταναλωτές.

«Αποδείξαμε στους εαυτούς μας και στη βιομηχανία ότι είναι δυνατόν να “αναζωπυρώνουμε” παιχνίδια που θεωρούνται παλιά και να τα διατηρήσουμε επίκαιρα για μια δεκαετία ή και περισσότερο, και να σπάσουμε ρεκόρ ακόμη και μια δεκαετία μετά από το λανσάρισμα τους» ανέφερε ο Σόμεσταντ.

Ο Τοντ Γκρίν, γενικός διευθυντής του Candy Crush, δήλωσε ότι το παιχνίδι ενημερώνεται συνεχώς για να το κάνει πιο ικανοποιητικό για τους χρήστες, από τη βελτιστοποίηση της μικροσκοπικής αναπήδησης όταν οι καραμέλες προσγειώνονται στο πλέγμα μέχρι την προσθήκη νέων levels, συμπεριλαμβανομένου του ορόσημου των 15.000.

Το Candy Crush είναι η σειρά με τα υψηλότερα έσοδα στην αγορά των app stores των ΗΠΑ τα τελευταία έξι χρόνια, γεγονός που, υπογραμμίζει τόσο την επιτυχία της στρατηγικής της King όσο και την πρόκληση για τους νέους προγραμματιστές παιχνιδιών, σύμφωνα με την εταιρεία.

«Κάνουμε μια προσπάθεια να δημιουργήσουμε νέα παιχνίδια, αλλά ο πήχης είναι πολύ ψηλά και χρειάζονται πολλά για να κυκλοφορήσει ένα νέο παιχνίδι στις μέρες μας. Το Candy Crush μας πήρε μερικούς μήνες για να το φτιάξουμε, αλλά μετά προσθέσαμε 10 χρόνια ανάπτυξης στο παιχνίδι» ανέφερε ο Σόμεσταντ.

Σημειώνεται πως η King ανήκει από το 2016 στην Activision Blizzard, την αμερικανική εταιρεία πίσω από το «Call of Duty», η οποία συμφώνησε σε εξαγορά ύψους 69 δισ, δολαρίων από τη Microsoft.

Η King συνεισέφερε 747 εκατ, δολάρια σε καθαρά έσοδα το δεύτερο τρίμηνο, το 31% του συνόλου της Activision.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com