Το come back της Καλογήρου και το ταμείο του Φάις

Το come back της Καλογήρου και το ταμείο του Φάις
epa06354268 Creations by Spanish designer Manolo Blahnik are displayed during the exhibition 'The Art of Shoes' at the Museum of Decorative Arts in Madrid, Spain, 27 November 2017. About 200 shoes created by Blahnik over a period of 45 years are on display from 28 November until 08 March 2018. EPA/FERNANDO ALVARADO Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 Για τη φετινή χρονιά ο πήχης έχει μπει πιο ψηλά…

Γεννημένος έμπορος, που ήξερε να πουλάει στη χρυσή εποχή και να ξαναεπενδύει στο σωστό timing, ο Σάμι Φάις, με όχημα τη Faisgroup, κατάφερε να επαναφέρει στις δόξες του ένα brand που το 2017 βρέθηκε στο χείλος της καταστροφής. Ο λόγος για την εταιρεία Καλογήρου που απέκτησε μέσω της πτωχευτικής διαδικασίας εξυγίανσης του brand.

Πέρυσι παρά τις δύσκολες συνθήκες στην αρχή του έτους λόγω της γενικότερης αβεβαιότητας σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο από το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία, πραγματοποίησε αύξηση του τζίρου κατά 25%. Στο πλαίσιο της στρατηγικής της συνέχισε την ανάπτυξης της και την πολιτική εξορθολογισμού εξόδων με σκοπό να μειώσει τα λειτουργικά έξοδα και το κόστος μισθοδοσίας της με αποτέλεσμα να βελτιώσει το αποτέλεσμα της περιόδου. Ως εκ τούτου, εντός της χρήσης έκλεισαν 3 καταστήματα (Factory Outlet Πειραιώς, Factory Outlet Αεροδρομίου και Βurberry Μυκόνου) εκ των οποίων τα 2 ήταν εντός της Αττικής και 1 στη Μύκονο και άνοιξαν 2 νέα καταστήματα Hogan στην Αθήνα και Καλογήρου Pret-a-Porter Outlet στα Σπάτα (εντός εμπορικού κέντρου McArthurGlen).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακόμη πιο εντυπωσιακές οι επιδόσεις της UNLIMITED SPORT που αναπτύσσει μεταξύ άλλων το brand της Under Armour. Η εταιρεία εμφάνισε μεγάλη αύξηση των πωλήσεων συγκριτικά με το 2021 της τάξεως του 27%. Αύξηση στις πωλήσεις παρουσίασαν όλα τα brand της εταιρείας αλλά το brand της Under Armour είναι αυτό που έδωσε την μεγαλύτερη ώθηση με αύξηση 23% στις χονδρικές πωλήσεις, 32% στις λιανικές πωλήσεις καθώς επίσης και το brand UGG του οποίου οι χονδρικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 29%.

Συνολικά ο όμιλος FAIS κατάφερε πέρυσι μέσω των πολυσχιδών δραστηριοτήτων του να αυξήσει τον τζίρο του κατά 33,41% στα 163,285 εκατ. ευρώ, εμφάνισε κέρδη 8,957 εκατ. ευρώ από 11,485 εκατ. ευρώ ενώ μικτά αποτελέσματα υποχώρησαν στο 44,68% έναντι 45,87% το 2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για τη φετινή χρονιά ο πήχης έχει μπει πιο ψηλά. Η AM GENCOM A.E. που από τον Φεβρουάριο δεν ανανέωσε τη συνεργασία με την adidas και έχει κλείσει τα καταστήματα λιανικής, δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στον κλάδο των σκαφών και έχει εντάξει στο δυναμικό της τη μάρκα σκαφών Rand boats, η οποία ιδρύθηκε και εδρεύει στην Κοπεγχάγη της Δανίας με ρίζες στο σκανδιναβικό design και χαρακτηρίζεται από την παράδοση δεξιοτεχνίας του τόπου προέλευσής της. Επιπλέον, εντός της χρήσης 2023 έχει εντάξει στο δυναμικό της τη μάρκα σκαφών Nerea Yacht η οποία αποτελεί ένα brand boutique σκαφών που μπορεί να υπερηφανεύεται για την ιδιαίτερη φινέτσα, το μοναδικό design, την ποιότητα κατασκευής και δεξιοτεχνία που προσφέρει.

Η F.L.S. ΜΟΔΙΑΝΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. ξεκίνησε στα τέλη του 2022 τη λειτουργία της «Αγοράς Μοδιάνο» στην Θεσσαλονίκη. Η SPORTSWIND ενισχύει το δίκτυο των καταστημάτων Puma και εξαγόρασε το 35% της εταιρείας NORTHCUT I.K.E. και πλέον είναι 100% θυγατρική της, και η οποία μετονομάστηκε σε DENIM CO. IKE και εντός του 2023 λειτούργησε 2 νέα καταστήματα LEVI’S μετά την συνεργασία που επιτεύχθηκε από την Φάις συμμετοχών με την Levi Strauss & Co. Europe BV. Επίσης η εταιρεία συμμετείχε σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας «Alezur Ltd». Η εν λόγω εταιρεία έχει μια 100% θυγατρική εταιρεία, η οποία απέκτησε μέσω πλειστηριασμών το 50% του παλαιού εργοστασίου «Αλλατίνη» στη Θεσσαλονίκη. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: