Το ενδεχόμενο διοργάνωσης μιας διεθνούς έκθεσης τεχνολογίας στη Θεσσαλονίκη εξερευνά η ΔΕΘ-Helexpo
- 07/03/2018, 13:03
- SHARE
Στο πλαίσιο του Mobile World Congress και της 4YFN στην Ισπανία συζητήθηκε και η δυνατότητα διοργάνωσης εκδήλωσης για startups.
Tη δυνατότητα διοργάνωσης μιας διεθνούς έκθεσης τεχνολογίας στην Θεσσαλονίκη, που θα αφορά την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, σε συνεργασία με έναν μεγάλο εξειδικευμένο φορέα της παγκόσμιας αγοράς, διερεύνησε ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην έκθεση Mobile World Congress στην Βαρκελώνη, από τις 26 Φεβρουαρίου έως την 1η Μαρτίου.
Παράλληλα με την Mobile World Congress πραγματοποιήθηκε στην Βαρκελώνη και η έκθεση για τις νεοφυείς επιχειρήσεις νέων τεχνολογιών 4YFN (4 Years From Now), ενώ σε αμφότερες τις διοργανώσεις η Ελλάδα συμμετείχε με εθνικό περίπτερο.
Ο κ. Τζήκας συναντήθηκε με τον Programme Director του Mobile World Capital Barcelona, κ. Esteban Redolfi και με την Charlotte Rovito, 4YFN Account Director, με τους οποίους συζήτησε τη δυνατότητα συνεργασίας στο εκθεσιακό πεδίο. Ειδικότερα, διερευνάται η προοπτική υπογραφής μνημονίου ανταλλαγής τεχνογνωσίας με το Mobile World Congress, ενώ ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo προσκάλεσε στελέχη του φορέα να συμμετάσχουν στην 83η ΔΕΘ, στην οποία θα είναι Τιμώμενη Χώρα οι ΗΠΑ και θα δοθεί μεγάλη έμφαση στις νέες τεχνολογίες και στην καινοτομία.
Στο πλαίσιο αυτό, συζητήθηκε και η δυνατότητα διοργάνωσης ενός αντίστοιχου γεγονότος για νεοφυείς επιχειρήσεις στη Θεσσαλονίκη (στα πρότυπα του 4YFN), το οποίο θα αποτελεί καρπό συνεργασίας της ΔΕΘ-Helexpo και του Mobile World Congress.
Στη συνάντηση με τα στελέχη του Mobile World Congress και του 4YFN συμμετείχε και ο γενικός διευθυντής του Συνδέσμου Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ) κ. Γιάννης Γιανναράκης.
Να σημειωθεί ότι η Ελλάδα συμμετείχε για έκτη συνεχή φορά στη διεθνή έκθεση-συνέδριο GSMΑ Mobile World Congress 2018, που θεωρείται η μεγαλύτερη έκθεση ψηφιακών τεχνολογιών στην Ευρώπη, ενώ η συμμετοχή της χώρας μας συνδιοργανώθηκε από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, το Enterprise Greece και τον ΣΕΚΕΕ, με την υποστήριξη του ΣΕΠΕ, του Corallia και της ΕΕΚΤ.